Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

-Yeni Safak: Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό, το πρώτο θέμα της Yeni Safak δεν έχει να κάνει με την ελληνοτουρκική κρίση, αλλά με εσωτερικά ζητήματα που σχετίζονται με την τουρκική δικαιοσύνη, το ποδόσφαιρο καθώς και άλλα κοινωνικά ζητήματα. Ενδεικτικό είναι πως στο πάνω μέρος του σημερινού φύλου, υπάρχει η συνέντευξη του υπουργού γεωργίας, Pakdemirli, ο οποίος δήλωσε πως η γεωργική παραγωγή έχει σημειώσει αύξηση 4%.

-Sozcu: “Που είναι ο φίλος μας ο Τράμπ” είναι ο κεντρικός τίτλος του σημερινού φύλου της Soczu, με τους Τούρκους δημοσιογράφους να καλούν εμμέσως τον Αμερικάνο Πρόεδρο να λάβει θέση στην αντιπαράθεση της Ανατολικής Μεσόγειου ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία.

SÖZCÜ Newspaper Headline on Thursday, September 3, 2020

-Milat: Με κεντρικό τίτλο “Μητέρες της χρονιάς” βγήκε το σημερινό φύλο της εφημερίδας Milat, η οποία στο πρώτο θέμα της εξαπολύει μια σκληρή επίθεση εις βάρος του HDP, το οποίο αφήνει υπόνοιες πως έχει σχέση με τρομοκρατικές επιθέσεις.

Today's Milat Newspaper

-AKSAM:

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι 90c61b5a-842f-4ec4-841f-6df8767afb1d.jpg

Sabah: Πρώτο θέμα στον ιστότοπο της Sabah είναι οι εξελίξεις στην Λιβύη, όπου η τουρκική πλευρά κάνει λόγο για παραβίαση του εμπάργκο όπλων από την Ρωσία, η οποία όπως υποστηρίζει η Sabah στηρίζει τον στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ. Στα κεντρικά θέματα όμως βρίσκεται και ένα ρεπορτάζ που κάνει κάνει λόγο για απειλές της Ελλάδας εις βάρος των Τούρκων δημοσιογράφων στο Καστελόριζο όσο όμως και οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού εις βάρος των μαχητών του PKK στην Ανατολική Τουρκία.

-Hurriyet: Κεντρικό θέμα στον ιστότοπο της Hurriyet είναι αυτή την ώρα οι νέες δηλώσεις του Τούρκου Υπουργού Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ κατά της Γαλλίας. “Ήρθαν από μακριά για να το παίξουν κυρίαρχοι στην Ανατολική Μεσόγειο” είπε ο Τούρκος ΥΠ.ΑΜ για να συμπληρώσει ότι οι Γάλλοι “οπως ήρθαν… έτσι θα φύγουν”.

Anadolu: Πρώτο θέμα στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων αποτελεί η υπόθεση του Τούρκου πράκτορα της MIT που βρέθηκε στο Καστελόριζο. Σύμφωνα με το Anadolu όμως ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν είναι πράκτορας της MIT… αλλά δημοσιογράφος και μέλος της δημοσιογραφικής ομάδας του Anadolu.

-Star: “Το ΥΠΕΞ καταδίκασε το γαλλικό περιοδικό Σαρλί Εμπντό”

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Χαμί Ακσόι δήλωσε πως καταδικάζουν την απόφαση του γαλλικού περιοδικού Σαρλί Εμπντό να αναδημοσιεύσει τις ασεβείς σκιτσογραφίες κατά του Ισλάμ και του προφήτη του. Στη γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε ο Άκσοϊ υπογράμμισε πως δεν είναι δυνατόν να δικαιολογηθεί αυτή η προσβολή και η ασέβεια κατά των Μουσουλμάνων με την ελευθερία του τύπου, της τέχνης ή της έκφρασης.

-Vatan:” Η υπουργός Εμπορίου Πεκτζάν: Πιστεύουμε ότι το εξωτερικό εμπόριο θα αποκτήσει ισχυρή δυναμική την επόμενη περίοδο”

Η υπουργός Εμπορίου Ρουχσάρ Πεκτζάν είπε ότι το εξωτερικό εμπόριο της Τουρκίας με τα μέτρα που πήρε και τις πολιτικές της επίσης λόγω της ομαλοποίησης στις κύριες εξαγωγικές αγορές όπως με τις ευρωπαϊκές χώρες θα αποκτήσει ισχυρή δυναμική την επόμενη περίοδο.

Habertürk: ” Με 2 φορτηγά υλικά και 500 βαλίτσες στο Μπόντρουμ η βασιλική οικογένεια του Κατάρ”

Ο Εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ Θανί και η οικογένεια του με 2 φορτηγά υλικά και 500 βαλίτσες βρίσκεται στο Μπόντρουμ. Η βασιλική οικογένεια έφτασε στο Μπόντρουμ με πολυτελή γιοτ. Μαζί με τη βασιλική οικογένεια έφτασαν 180 άτομα για να τους εξυπηρετήσουν στο Μπόντρουμ.

Sabah: “Επιστρέφει στην Τουρκία η Formula 1”

Οι αγώνες της Formula 1 μετά από 9 χρόνια θα διεξαχθούν στην Ιστάνμπουλ. Στις 13-14-15 Νοεμβρίου θα διεξαχθούν οι αγώνεςFormula 1 DHL και αναμένεται να τους παρακολουθήσουν 100.000 θεατές. Οι αγώνες θα εξασφαλίσουν συμβολή στην τουρκική οικονομία των 100 εκατομμυρίων δολαρίων.