Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ

Παλαιστίνιοι μαχητές εκτόξευσαν ρουκέτες από τη Γάζα προς το Ισραήλ σήμερα μετά το ισραηλινό αεροπορικό πλήγμα στη Δαμασκό που προκάλεσε τον θάνατο δύο μελών της παλαιστινιακής οργάνωσης Ισλαμικός Τζιχάντ.

Ισραηλινά μαχητικά εξαπέλυσαν πλήγματα εναντίον θέσεων του Ισλαμικού Τζιχάντ στη Συρία λίγο πριν από τα μεσάνυχτα χθες, Κυριακή, μετά τις συγκρούσεις μαχητών και ισραηλινών δυνάμεων στα σύνορα της Γάζας.

Τα πλήγματα στην περιοχή Αντελίγια έξω από τη Δαμασκό είχαν στόχο «ένα κέντρο δραστηριότητας του Ισλαμικού Τζιχάντ», όπως ανέφερε ο στρατός, που περιλάμβανε την έρευνα και ανάπτυξη όπλων.

Η οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ ανέφερε αργότερα σε ανακοίνωση που εξέδωσε πως δύο μέλη της σκοτώθηκαν στο αεροπορικό πλήγμα. Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ναφτάλι Μπένετ είπε: «Έχουμε εξαλείψει έξι τρομοκράτες τις τελευταίες 24 ώρες, όχι μόνο στη Γάζα».

Το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA μετέδωσε, επικαλούμενο στρατιωτική πηγή, ότι ένα ισραηλινό αεροσκάφος εισήλθε στον συριακό εναέριο χώρο και στόχευσε περιοχές γύρω από τη Δαμασκό με μια ομοβροντία κατευθυνόμενων πυραύλων.

Το συριακό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο al-Ikhbariya μετέδωσε πλάνα από εκρήξεις στον νυχτερινό ουρανό της Δαμασκού, όπως είπε, δείχνοντας το σύστημα αεράμυνας της Συρίας να καταρρίπτει πυραύλους.

Η συριακή στρατιωτική πηγή δήλωσε πως οι περισσότεροι πύραυλοι καταστράφηκαν προτού φθάσουν τους στόχους τους.

Το πλήγμα κλιμάκωσε τις εχθροπραξίες που ξεκίνησαν περίπου την αυγή της Κυριακής όταν, όπως δήλωσε το Ισραήλ, τα στρατεύματά του σκότωσαν ένα μέλος του Ισλαμικού Τζιχάντ που προσπαθούσε να τοποθετήσει εκρηκτικά κοντά στον συνοριακό φράχτη του Ισραήλ με τη λωρίδα της Γάζας.