-Yeni Safak: “Η εποχή της αποικιοκρατίας τελείωσε” είναι ο κεντρικός τίτλος του σημερινού φύλου της Yeni Safak, η οποία παρουσιάζει ένα εκτενές ρεπορτάζ για τις νέες δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου κατά της Γαλλίας και του προέδρου της Εμάνουελ Μακρόν. ” Από την Αφρική ως την Λατινική Αμερική, η εποχή αυτή που οι ιμπεριαλιστές δεν άφηναν μέρος του κόσμου χωρίς να το εκμεταλλευτούν, που δολοφονούσαν κοινωνίες, και βασάνιζαν τον κόσμο έλαβε τέλος… Ό,τι και να κάνουν δεν μπορούν να ανακόψουν την δικαιοσύνη” είναι τα λόγια του Τούρκου προέδρου που η Yeni Safak έκανε πρώτο θέμα στο σημερινό της φύλο.

-AKSAM: Πρώτο θέμα στο σημερινό φύλο της AKSAM είναι η χθεσινή σύλληψη του ανώτατου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους στην Άγκυρα. Η επίθεση όμως στον Γάλλο Πρόεδρο συνεχίζεται και από την AKSAM, η οποία γράφει σήμερα πως η επίσκεψη του Μανουέλ Μακρόν στο Λίβανο ήταν μια “απογοήτευση” για τον ίδιο, καθώς έγινε αντιληπτή από τους Λιβανέζους ως μια “παρέμβαση στις εσωτερικές τους υποθέσεις”.

-Turkiye: Τα λόγια του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που κάλεσε τον τουρκικό λαό “να μην γίνει δικηγόρος των τρομοκρατών” είναι ο κεντρικός τίτλος του σημερινού φύλλου της Turkiye.

-AKIT: Με μια ευθεία επίθεση κατά του Ισραήλ βγήκε το σημερινό φύλο της εφημερίδας AKIT. “Οι σταυροφόροι σιωνιστές επιχειρούν να σταματήσουν την Τουρκία από την Ανατολική Μεσόγειο, αποτρέποντας την από το να εκμεταλλευτεί τα δικαιώματα της”.

-Sabah: Κεντρικό θέμα του ιστότοπου της Sabah είναι αυτή την ώρα είναι η σύλληψη του ανώτατου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους, το οποίο σχεδίαζε να κάνει επίθεση στην Αγία Σοφία, όπως λέει η Sabah.

-Hurriyet: Πρώτο θέμα στον ιστότοπο της Hurriyet είναι η αντίδραση της Άγκυρας για την ιστορική απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών να άρουν μερικώς το εμπάργκο όπλων που έχουν επιβάλλει εδώ και τρεις δεκαετίες στην Κύπρο.
