Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

Για ακόμα μια μέρα, τα πρωτοσέλιδα του τουρκικού τύπου στρέφονται απέναντι στην Ελλάδα, διατηρώντας ιδιαίτερα υψηλούς τόνους και “ταΐζοντας” το πολεμικό κλίμα των τελευταίων ημερών. Ιδιαίτερο προβληματισμό γεννά το γεγονός πως πλέον ο τουρκικός τύπος πέρα από τα ζητήματα των ορυκτών πόρων της Αν. Μεσογείου, θέτει πλέον ανοιχτά το ζήτημα των νησιών του Αιγαίου, στοχοποιώντας το ελληνικό Καστελόριζο.

-Yeni Safak: “Δημιουργείται δικαίωμα στρατιωτικής και πολιτικής επέμβασης στο Καστελόριζο” είναι ο σημερινός τίτλος της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, η οποία παρουσιάζει ένα εκτενές ρεπορτάζ για την πρόθεση της Αθήνας να αγοράσει οπλικά συστήματα από την Γαλλία. Ιδίαιτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η στήλη του İbrahim Karagül, ο οποίος είναι στενός συνεργάτης του Τούρκου Προέδρου και το σημερινό του άρθρο έχει τίτλο “Ο Ερντογάν ταρακουνάει την αποικιοκρατική τάξη”. Υπενθυμίζεται, πως η Yeni Safak, είναι η εφημερίδα η οποία είχε προαναγγείλει την έλευση του Oruc Reis στην ελληνική επικράτεια.

YENİ ŞAFAK Newspaper Headline on Tuesday, September 1, 2020

-Aksam: “Όλες οι συνθήκες είναι υπό συζήτηση” είναι ο σημερινός τίτλος της εφημερίδας Aksam, η οποία αναφέρεται στα νησιά του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου. Ειδικότερα, το ρεπορτάζ της εφημερίδας υπογραμμίζει πως η στρατιωτικοποίηση των νησιών του Αιγαίου και η πρόσφατη αποστολή στρατιωτικών στρατευμάτων στο νησί του Καστελόριζου, ανοίγει το διάλογο για το status των νησιών.

AKŞAM Newspaper Headline on Tuesday, September 1, 2020

-Cumhuriyet

CUMHURİYET Newspaper Headline on Tuesday, September 1, 2020

-Anadolu: Πρώτο θέμα στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, είναι οι ανακοινώσεις του υπουργού εσωτερικών για τη σύλληψη ενός ανώτατου στελέχους του Ισλαμικού Κράτους στην Τουρκία.

-Sabah: Πρώτο θέμα στον ιστότοπο της Sabah είναι οι νέες δηλώσεις Ερντογάν κατά της Ελλάδας. “Η Ελλάδα λειτουργεί ως δόλωμα κατά της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο” αναφέρει χαρακτηριστικά. Στα άλλα θέματα διακρίνονται τα ρεπορτάζ για τις εξελίξεις στην Λιβύη καθώς και η επέκταση της τουρκικής NAVTEX ως τις 12 Σεπτεμβρίου.

-Hurriyet: Και στον ιστότοπο της Hurriyet πρώτο θέμα είναι οι δηλώσεις του Τούρκου Προέδρου. “Με τις ενέργειες μας διεκδικούμε ειρήνη και δικαιοσύνη στην Ανατολική Μεσόγειο” είναι ο κεντρικός τίτλος του ρεπορτάζ.