Τι γράφει σήμερα ο τουρκικός τύπος!

“Λάδι στην φωτιά” ρίχνει και σήμερα ο τουρκικός τύπος, με τις μεγάλες εφημερίδας της γείτονας χώρας να αναπαράγουν τις ακραίες δηλώσεις των κυβερνητικών στελεχών του Ταγίπ Ερντογάν αλλά και με στοχευμένα ρεπορτάζ να επιχειρούν να παρουσιάσουν τις Ελλάδα και Γαλλία ως ταραχοποιούς χώρες στην Ανατολική Μεσόγειο.

Yeni Safak: Η νέα πρόκληση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέναντι σε Ελλάδα και Γαλλία είναι το κεντρικό θέμα της Yeni Safak. “Καλούμε τους αντιπάλους μας να έχουν μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Δεν θα δραπετεύσουμε από την μάχη, δεν θα διστάσουμε να δώσουμε μάρτυρες σε αυτή τη μάχη”, είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας. Στο πάνω μέρος της εφημερίδας ξεχωρίζει η είδηση για μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αίγυπτο, και η οποία δείχνει πως οι Αιγύπτιοι αντιλαμβάνονται την Τουρκία, ως την ηγέτιδα δύναμη του Μουσουλμανικού Κόσμου. Ο τίτλος αυτής της μάλλον προπαγανδιστικής “έρευνας” είναι “Σε ευχαριστούμε λαέ της Αιγύπτου”.

YENİ ŞAFAK Newspaper Headline on Monday, 31 August 2020

-Cumhuriyet: Με κεντρικό θέμα την 98η επέτειο από την ίδρυση του τουρκικού κράτους έχει ως πρώτο θέμα το σημερινό φύλο της κεντροαριστερής εφημερίδας Cumhuriyet. “Ήλιος Σωτηρίας” είναι ο κεντρικός τίτλος του ρεπορτάζ, το οποίο αναφέρει πως παρά τα μέτρα προστασίας κατά του κορωνοϊού, ο τουρκικός λαός υποδέχθηκε τη χθεσινή μέρα με μεγάλο ενθουσιασμό.

-AKSAM: Κεντρικό θέμα και στο σημερινό φύλο της AKSAM είναι η 98η επέτειος της ανεξαρτησίας της Τουρκίας. “Ο αγώνας του έθνους μας για το μέλλον… συνεχίζεται” είναι ο κεντρικός τίτλος της εφημερίδας, ενώ ξεχωρίζουν τα λόγια του Προέδρου Ερντογάν, ο οποίος ανέφερε “Γνωρίζουμε ότι αυτοί που μας πολεμούν, αν μπορούσαν δεν θα μας έδιναν ούτε λίγο οξυγόνο, ούτε μια γουλιά νερό, ούτε μια μπουκιά ψωμί”

AKŞAM Newspaper Headline on Monday, August 31, 2020

-Sabah: Κεντρικό θέμα στον ιστότοπο της Sabah είναι αυτή την ώρα τα στοιχεία για την πορεία της τουρκικής οικονομίας, η οποία συρρικνώθηκε κατά 9,9% το δεύτερο τετράμηνο του 2020. Στα άλλα θέματα της Sabah, ξεχωρίζει η συνάντηση των Τούρκων και Ρώσων αξιωματούχων για την Συρία και την Λιβύη, καθώς και οι δηλώσεις των Τούρκων αξιωματούχων που αναφέρουν πως δεν θα επιτρέψουν ελληνικές προκλήσεις στις τουρκικές ακτές.

-Hurriyet: Πρώτο θέμα στον ιστότοπο της Hurriyet είναι οι νέες προκλήσεις της Άγκυρας κατά Γαλλίας και Ελλάδας, μεταφέροντας τις νέες δηλώσεις του Μελβούτ Τσαβούσογλου.