Συνάντηση Αναστασιάδη- Δένδια: Κοινή γραμμή Κύπρου-Ελλάδας

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδη με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Ν. Δένδια, ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Προεδρική Εξοχική κατοικία στο Τρόοδος. Στο επίκεντρο της συνάντησης των δύο ανδρών βρέθηκε η στενή συνεργασία, καθώς και ο συντονισμός Κύπρου και Ελλάδας στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας.

Στη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκο Δένδια, αναφέρθηκε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σε ανάρτησή του στο Twitter

Ο κ. Αναστασιάδης τονίζει ότι με τον ΥΠΕΞ της Ελλάδος Ν. Δένδια είχε σήμερα μια άκρως παραγωγική συνάντηση, συζητώντας την κοινή γραμμή Κύπρου και Ελλάδας για αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων και την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

“Έγινα δεκτός πριν από λίγο από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, με τον οποίο συζητήσαμε για τη στενή συνεργασία και τον συντονισμό Ελλάδος και Κύπρου στους τομείς της περιφερειακής σταθερότητας και ασφάλειας”, επεσήμανε με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Συνάντηση με Χριστοδουλίδη

Με τον Κύπριο ομόλογό του Νίκο Χριστοδουλίδη συναντάται ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκος Δένδιας.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συνάντησής του με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, στην Προεδρική Εξοχική κατοικία στο Τρόοδος, ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας μετέβη στο υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου, όπου αυτήν την ώρα οι κ.κ. Χριστοδουλίδης και Δένδιας παρακάθονται σε κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Στο επίκεντρο της συζήτησης των δύο υπουργών είναι ο συντονισμός Κύπρου και Ελλάδας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων στην Ανατολική Μεσόγειο, σε όλα τα επίπεδα.

Θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των αντιπροσωπειών Κύπρου και Ελλάδας, ενώ αμέσως μετά οι δύο άνδρες θα παραχωρήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.