Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Yeni Şafak: “Η αθλητική πλευρά του Ερντογάν τράβηξε μεγάλη προσοχή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης”

Εικόνες του Προέδρου της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να παίζει ποδόσφαιρο σε κλειστό χώρο στην Αυστρία πριν από 16 χρόνια κοινοποιήθηκαν στον λογαριασμό του Ερντογάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι αναρτήσεις έλαβαν δεκάδες χιλιάδες likes σε σύντομο χρονικό διάστημα. Την προηγούμενη μέρα, ο Ερντογάν έπαιξε πινγκ πονγκ με τον πρόεδρο του Καζακστάν Κασίμ Τζομάρτ Τοκάγιεφ στο Προεδρικό συγκρότημα και η στιγμή αυτή εξαπλώθηκε γρήγορα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Hürriyet: “Τσατακλί: Με διασυνοριακές επιχειρήσεις υποχώρησε η τάση μετανάστευσης”

Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και εκπρόσωπος του υπουργείου, Ισμαήλ Τσατακλί δήλωσε ότι υποχώρησε η τάση μετανάστευσης στην Τουρκία επίσης το μεταναστευτικό κύμα με τις διασυνοριακές της επιχειρήσεις εναντίον τρομοκρατικών οργανώσεων στα βόρεια της Συρίας. Ο Τσατακλί τόνισε ότι 1 εκατομμύριο 300 χιλιάδες Σύροι παρέμειναν στην πατρίδα τους με την επιχείρηση Ασπίδα του Ευφράτη, 550 χιλιάδες με την επιχείρηση Κλάδος Ελιάς, 300 χιλιάδες με την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης και 4 εκατομμύρια με την επιχείρηση Εαρινή Ασπίδα.

 

Vatan: “Το μη επανδρωμένο αεροσκάφος με την καλύτερη απόδοση είναι το Bayraktar TB2”

Ο εφευρέτης των μη επανδρωμένων οπλισμένων εναέριων οχημάτων, ηγέτης της Baykar Technology, Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ είπε ότι μέχρι τώρα έχουν υπογραφεί συμβόλαια με περισσότερες από 20 χώρες για την εξαγωγή των οπλισμένων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αυτά τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη χρησιμοποιούνται σε 13 από αυτές. Τονίζοντας ότι το Bayraktar TB2 είναι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος με τις υψηλότερες επιδόσεις, ο Σελτζούκ Μπαϊρακτάρ ανακοίνωσε ότι το πρόσφατο αναπτυγμένο Bayraktar TB3 θα είναι το πρώτο μη επανδρωμένο αεροσκάφος στον κόσμο που θα μπορεί να προσγειώνεται και να απογειώνεται σε θαλάσσιες πλατφόρμες μικρού διαδρόμου.

 

Sabah: “Η Τουρκία θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο”

Το τέταρτο πλοίο γεωτρήσεων της Τουρκίας μετά το Φατίχ, το Κανουνί και το Γιαβούζ συνεχίζει να πλέει προς την Τουρκία στη Μεσόγειο. Το πλοίο, που θα βρίσκεται στη Μέρσιν στις 19 Μαΐου, θα αναζητήσει πετρέλαιο και φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο αυτό το καλοκαίρι. Έτσι, η Τουρκία θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία γεώτρησης στην Ανατολική Μεσόγειο.

 

Haber Türk: “Ο στόχος της Τουρκίας στον τουρισμό φέτος είναι 42 εκατομμύρια τουρίστες”

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Μεχμέτ Νούρι Ερσόι δήλωσε ότι η Τουρκία έκλεισε την περασμένη χρονιά στον τουρισμό με 30 εκατομμύρια τουρίστες και 24,5 δισεκατομμύρια δολάρια έσοδα. Ο υπουργός Ερσόι ανακοίνωσε ότι έθεσαν στόχο 42 εκατομμύρια τουρίστες και 35 δισεκατομμύρια δολάρια σε έσοδα φέτος.