Δείτε τι γράφει ο Τουρκικός Τύπος

Haber Türk: “Ερντογάν: Πραγματοποιούμε την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας βήμα προς βήμα”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι αυτές τις μέρες που ο κόσμος και η περιοχή του περνούν μια οδυνηρή περίοδο κάτω από τους πολέμους, τις συγκρούσεις, τις πολιτικές και οικονομικές κρίσεις και την κοινωνική αναταραχή, η Τουρκία προχωρά χωρίς να παρεκκλίνει από την πορεία της και είπε:

«Τώρα υπάρχει μια Τουρκία που μπορεί να σταθεί στα πόδια της σε κάθε τομέα και να στηρίξει όλους τους φίλους και τους αδελφούς της. Πραγματοποιούμε την οικοδόμηση μιας μεγάλης και ισχυρής Τουρκίας βήμα-βήμα».

 

Hürriyet: “Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν με τον διάδοχο πρίγκιπα της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν”

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν της Σαουδικής Αραβίας. Στην τηλεφωνική συνομιλία ο Ερντογάν έλαβε πληροφορίες για την κατάσταση της υγείας του βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ της Σαουδικής Αραβίας και μετέφερε τις ευχές του για ταχεία ανάρρωση ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για ιατρικό έλεγχο. Στην τηλεφωνική συνομιλία συζητήθηκαν επίσης οι σχέσεις Τουρκίας-Σαουδικής Αραβίας και περιφερειακά θέματα.

 

Star: “Τέθηκαν υπο κράτηση οι υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης στην Ελβετία”

Συνελήφθησαν πέντε υποστηρικτές της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK, που επιτέθηκαν στους συμμετέχοντες στο Διεθνές Παιδικό Φεστιβάλ της 23ης Απριλίου που πραγματοποιήθηκε στη Βασιλεία της Ελβετίας στις 8 Μαΐου, οι οποίοι τραυμάτισαν 6 άτομα. Σε βάρος των συλληφθέντων κινήθηκαν δικαστικές διαδικασίες.

 

Yeni Şafak: “Μήνυμα αποφασιστικότητας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας”

Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόνισε την αποφασιστικότητα στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας στον επίσημο λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Sabah: “Η Τουρκία εξήγαγε υδρόβια προϊόντα σε 106 χώρες πέρυσι”

Ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής Αλιείας του Υπουργείου Γεωργίας και Δασών, Μεχμέτ Νουρί Γιλμάζ δήλωσε ότι η Τουρκία έχει σημαντικές δυνατότητες όσον αφορά τις θάλασσες και τους εσωτερικούς υδάτινους πόρους και την παραγωγή υδατοκαλλιέργειας. Ο Γιλμάζ σημείωσε ότι η Τουρκία εξήγαγε υδρόβια προϊόντα σε 106 χώρες πέρυσι.