Δείτε τι γράφει ο Τουρκικός Τύπος

Sabah: Ο Ερντογάν συνομίλησε με τον Μακρόν

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν χθες είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Πρόεδρο της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Συζητήθηκαν τα βήματα που θα ανέπτυσσαν τις σχέσεις Τουρκίας-Γαλλίας και περιφερειακά ζητήματα, κυρίως ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας.

Hürriyet: Το ανακοίνωσε ο υπουργός Μους. Ιστορικό ρεκόρ στις εξαγωγές

O υπουργός Εμπορίου Μεχμέτ Μους σε δηλώσεις του χθες είπε ότι τα στοιχεία εξαγωγών Απριλίου αυξήθηκαν κατά 24,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους και ανήλθαν σε 23,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Πρόκειται για ιστορικό υψηλό εξαγωγών, ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός.

Star: Το καλύτερο του κόσμου

Το ελικόπτερο T-70 Kara Şahin (μαύρο γεράκι) που ετοιμάζεται να τεθεί σε λειτουργία στο πλαίσιο του προγράμματος Τουρκικό Ελικόπτερο Γενικής Χρήσης, απέσπασε το βραβείο Leonardo International Fellowship Award για το 2022 που απονέμει η Vertical Flight Society η οποία εδρεύει στις ΗΠΑ.

Yeni Şafak: Άλλη μια κίνηση από την Τουρκία

Οι έρευνες φυσικού αερίου της Τουρκίας στην Γαλάζια Πατρίδα, επισπεύθηκαν με τα πλοία Φατίχ, Ορούτς Ρεΐς και Κανουνί. Ξεκίνησε η κατασκευή σκαφών στην Αντάλια για τα πλοία που κάνουν έρευνες για φυσικό αέριο στην Γαλάζια Πατρίδα. H πρώτη παράδοση των σκαφών που θα χρησιμοποιηθούν για τα logistics των πλοίων αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο.

Haber Türk: 240 χιλιάδες επισκέπτες σε 4 μήνες στο Παμούκκαλε

240.000 ντόπιοι και ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν τον αγαπημένο τουριστικό προορισμό του Ντενίζλι, το Παμούκκαλε, τους πρώτους τέσσερις μήνες της χρονιάς.