Δείτε τι γράφει ο Τουρκικός Τύπος

Sabah: Κρίσιμη συνάντηση από Ankara και Ερεβάν

Η τρίτη συνάντηση των ειδικών απεσταλμένων της Διαδικασίας Εξομάλυνσης Τουρκίας και Αρμενίας, μεταξύ του πρέσβη Σερντάρ Κιλίτς και του αντιπρόεδρου του αρμενικού κοινοβουλίου Ρουμπέν Ρουμπινιάν, πραγματοποιήθηκε στη Βιέννη.

 

Star: Ζήτησαν βοήθεια από την Τουρκία: Σώστε την Μαριούπολη

Ουκρανοί που ζουν στη Γερμανία ζήτησαν βοήθεια από την Τουρκία. Πάνω από εκατό Ουκρανοί συγκεντρώθηκαν μπροστά από την Τουρκική Πρεσβεία στο Βερολίνο και φώναξαν στα τουρκικά το σύνθημα: Τουρκία σώσε την Μαριούπολη.

 

Habertürk: Πέρυσι πραγματοποιήθηκαν εξαγωγές πλοίων ύψους δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ ο οποίος επισκέφθηκε τα ναυπηγεία SANMAR στην περιοχή Αλτίνοβα στην Γιάλοβα, ανοίχτηκε στην θάλασσα για να τεστάρει τα ρυμουλκά. Είπε ότι ο τουρκικός κλάδος ναυτιλίας απέκτησε σπουδαία ώθηση τα τελευταία χρόνια αναφέροντας πως μόνο πέρυσι έγιναν εξαγωγές πλοίων ύψους δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων.

 

Yenişafak: Το μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο στην ιστορία του Μπόντρουμ

Έφτασε στο Μπόντρουμ το μεγαλύτερο επιβατηγό πλοίο στην ιστορία του. Το πλοίο Costa Venezia υπό σημαία Ιταλίας, έχει μήκος 323 μέτρα και βάρος 135 χιλιάδες τόνους. Το πλοίο διαθέτει 2.116 δωμάτια με ανέσεις πολυτελούς ξενοδοχείου και φιλοξενεί 1.254 επιβάτες και 1.078 άτομα προσωπικό. Οι τουρίστες, κυρίως Γερμανοί, Ιταλοί και Ρώσοι, έκαναν βόλτα στο Μπόντρουμ και απόλαυσαν τους εξαιρετικούς όρμους.

 

Hürriyet: Τουρκικό έντομο «εξολοθρευτής» θα προστατεύσει τα δάση του Βελγίου

Οι πόλεις Αντβέρπη και Λίμπουργκ του Βελγίου προσέφυγαν στη βοήθεια της Τουρκίας για την αντιμετώπιση της κάμπιας του πεύκου που είναι ένας από τους μεγαλύτερους εχθρούς των δασών τους. Εισήχθησαν από την Τουρκία 100 έντομα Calosoma Sycophanta γνωστά ως «έντομα εξολοθρευτές».