Τιμήθηκαν οι αλεξιπτωτιστές που διέσωσαν στη Λάρνακα τον συνάδελφό τους που κρεμάστηκε εν πτήσει στο κενό

Θυμίζεται ότι ο αλεξιπτωτιστής βρέθηκε κρεμασμένος στο κενό, σε απόσταση 4,5 μέτρων από το αεροσκάφος, καθώς «κόλλησε» στο αεροπλάνο από το οποίο πήδηξε, γιατί ποτέ δεν άνοιξε το αλεξίπτωτό του. Παρ’ όλα αυτά, δεν έχασε την ψυχραιμία του, τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του, οι οποίοι έκαναν ακριβώς ό,τι χρειάζεται με βάση την εκπαίδευση που έχουν λάβει, ώστε να τον απεγκλωβίσουν. Το συμβάν σημειώθηκε στις 13 Απριλίου 2022.

Την Πέμπτη 05 Μαΐου 2022, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, όπως είχε προαναγγείλει απένειμε την Ηθική Αμοιβή της «Ευφήμου Μνείας» σε δέκα Αξιωματικούς και Υπαξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούν στην 356 Μοίρα Τακτικών Μεταφορών και στην Σχολή Αλεξιπτωτιστών, για την εξαίρετη απόδοση που επέδειξαν κατά την εκτέλεση του υπηρεσιακού τους έργου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, την Τετάρτη 13 Απριλίου 2022 και κατά την διάρκεια ρίψεως Αλεξιπτωτιστών από αεροσκάφος C-130 στη Ζώνη Ρίψεως Τερσεφάνου Λάρνακας, τα εν λόγω στελέχη με υψηλό αίσθημα ευθύνης και εξαιρετικό επίπεδο επαγγελματικής κατάρτισης εφάρμοσαν άμεσα και επιτυχώς όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες και διαδικασίες για την αντιμετώπιση κατάστασης ανάγκης, εξασφαλίζοντας την ασφαλή επάνοδο συρόμενου Αλεξιπτωτιστή εντός του αεροσκάφους.

Η τελετή έλαβε χώρα στην Σχολή Αλεξιπτωτιστών, στην οποία παρευρέθησαν ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο Διοικητής ΔΕΠ Αντιστράτηγος Γεώργιος Τσιτσικώστας, ο Διοικητής ΔΑΥ Αντιπτέραρχος (Ι) Πέτρος Χατζήρης και ο Διοικητής ΓΕΣ/ΔΕΔ Υποστράτηγος Δημήτριος Βουνίσιος.

Δείτε φωτογραφίες: