Πρωθυπουργός Ιρλανδίας: Η Ρωσία να ζητήσει συγγνώμη για την προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης

Ο Μάικλ Μάρτιν κάλεσε τη Ρωσία να ζητήσει συγγνώμη, λέγοντας: «Είναι πολύ απαίσια, εκφοβιστικού τύπου τακτική από τη Ρωσική Ομοσπονδία, αλλά δεν νομίζω ότι θα φοβηθεί κανείς από αυτό».

«Νομίζω ότι αντανακλά μια νοοτροπία που είναι ανησυχητική και δεν έρχεται σε επαφή με την πραγματικότητα».

«Θα πρέπει να υπάρξει μια συγγνώμη σε σχέση με αυτό».

Ωστόσο, αρνήθηκε να πει εάν ο Ρώσος πρέσβης στην Ιρλανδία πρέπει να κληθεί στο υπουργείο Εξωτερικών για το περιστατικό.

Ο κ. Μάρτιν είπε ότι το πιο βασικό σημείο που ήθελε να θέσει ήταν ότι η Ρωσία πρέπει να σταματήσει αμέσως τις εχθροπραξίες στην Ουκρανία.

«Ο βαθμός του βομβαρδισμού και της καταστροφής οικισμών και πόλεων και η ανθρώπινη σφαγή που λαμβάνει χώρα είναι απολύτως αδικαιολόγητη» είπε, μιλώντας σε δημοσιογράφους.

Ρωσική tv: Εδειξαν προσομοίωση πυρηνικής επίθεσης -Σε δευτερόλεπτα καταστρέφονται Λονδίνο, Παρίσι, Βερολίνο
Οι δηλώσεις του Ιρλανδού πρωθυπουργού αναφέρονται σε μια προσομοίωση της πυρηνικής επίθεσης της Ρωσίας σε τρεις πρωτεύουσες της Ευρώπης, την οποία παρουσίασε η ρωσική κρατική τηλεόραση, τονίζοντας πως «δεν θα υπάρξουν επιζώντες» από αυτή.

Οι οικοδεσπότες της εκπομπής 60 Minutes του Channel One ανακοίνωσαν πως το Λονδίνο, το Παρίσι και το Βερολίνο θα μπορούσαν να πληγούν μέσα σε 200 δευτερόλεπτα από την εκτόξευση πυρηνικών πυραύλων, την ώρα που οι εντάσεις αυξάνονται εν μέσω του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία.

Στην εκπομπή λοιπόν, της Πέμπτης, ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος Rodina, Αλεξέι Ζουραβλίοφ αναρωτήθηκε τι θα συνέβαινε εάν η Ρωσία εκτόξευε πυρηνικά όπλα εναντίον του Ηνωμένου Βασιλείου, λέγοντας: «ένας πύραυλος Sarmat και τα βρετανικά νησιά δε θα υπάρχουν πια».

Μάλιστα επέμεινε πως «το έλεγε σοβαρά», με έναν οικοδεσπότη να σχολιάζει πως και το Ηνωμένο Βασίλειο διαθέτει πυρηνικά όπλα και πως «κανείς δεν θα επιβιώσει σε αυτό τον πόλεμο». Η Ρωσία έχει κάνει πριν από μερικές ημέρες σχόλια για την πιθανότητα ενός πυρηνικού πολέμου.