Σκοτώθηκε ο κορυφαίος στρατηγός του Ρωσικού στρατού στον ηλεκτρονικό πόλεμο

Ένα νέο όνομα έρχεται να προστεθεί στη μεγάλη λίστα των απωλειών Ρώσων υψηλόβαθμων αξιωματικών, στο μέτωπο του πολέμου με την Ουκρανία. Πρόκειται για τον 55χρονο Άντον Σιμόνοφ, ο οποίος ήταν ο κορυφαίος Ρώσος στρατηγός ηλεκτρονικού πολέμου και σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μάχης στο Χάρκοβο.

Την είδηση του θανάτου του Σιμόνοφ επιβεβαίωσε ο Αλεξέι Αρέστοβιτς, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Ο κ. Αρέστοβιτς είπε στους θεατές ζωντανής ροής του YouTube ότι ενημερώθηκε για τον θάνατο του Σιμόνοφ από καλά ενημερωμένες πηγές του στρατού.

Ο Σιμόνοφ ήταν αρχηγός του ηλεκτρονικού πολέμου μέσα στη δεύτερη Στρατιά Συνδυασμένων Όπλων, ενώ κατά το παρελθόν ήταν πρώην διοικητής στον κυβερνοχώρο της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας. Ο ουκρανικός στρατός είπε ότι κατέστρεψε 30 ρωσικά οχήματα κατά τη διάρκεια της επίθεσης του πυροβολικού.

Ο θάνατος του Σιμόνοφ προστίθεται στους 36 συνταγματάρχες και περισσότερους από 300 Ρώσους αξιωματικούς που έχουν πεθάνει στην Ουκρανία μέχρι στιγμής. Πρόκειται για τον 42ο υψηλόβαθμο αξιωματικό που σκοτώθηκε κατά την εκστρατεία του Πούτιν.