Νέα πυραυλική επίθεση στην Οδησσό– Αναφορές για νεκρούς και τραυματίες

Πυραυλική επίθεση έπληξε την Οδησσό  , πόλη – λιμάνι της Μαύρης Θάλασσας, στη νοτιοδυτική Ουκρανία, το βράδυ της Δευτέρας, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης Μαξίμ Μαρτσένκο, στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Δεν ήταν αμέσως διαθέσιμες περισσότερες λεπτομέρειες.

Παράλληλα, ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Suspilne της Ουκρανίας επικαλέστηκε αναφορά της νότιας στρατιωτικής διοίκησης ότι η επίθεση κατέστρεψε έναν χώρο θρησκευτικής λατρείας.

Δείτε βίντεο από το Twitter

Ο ουκρανικός στρατός ανακαταλαμβάνει εδάφη γύρω από το Χάρκοβο

Tην ίδια ώρα, ο ουκρανικός στρατός υποστηρίζει ότι οι δυνάμεις του έχουν ανακτήσει τον έλεγχο αρκετών οικισμών βόρεια και ανατολικά από το Χάρκοβο, γεγονός που δυνητικά καθιστά πιο δύσκολο για τους Ρώσους να εξαπολύσουν επιθέσεις με πυραύλους και πυροβολικό εναντίον της πόλης.

Η Ρούσκα Λοζόβα – ένα χωριό βόρεια από το Χάρκοβο – «επέστρεψε στον έλεγχό μας παρά τις επιθέσεις και τις απώλειες», δήλωσε ο ουκρανικός στρατός τη Δευτέρα.

Ο στρατός της Ουκρανίας υποστηρίζει επίσης ότι το χωριό Βέρκνια Ροχάνκα στα ανατολικά του Χαρκόβου επέστρεψε στα χέρια των Ουκρανών και ότι η επιχείρηση έγινε υπό την ηγεσία του συνταγματάρχη Ολεξάντρ Σίρσκι, διοικητή των χερσαίων δυνάμεων.

Τις τελευταίες δύο εβδομάδες, η Ουκρανία έχει ανακτήσει περίπου μισή ντουζίνα χωριά στην περιοχή, φέρνοντας τις δυνάμεις της ελαφρώς πιο κοντά στις ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού που περνούν από τα σύνορα μέχρι το Ίζιουμ.

Οι ουκρανικές δυνάμεις απώθησαν τις ρωσικές δυνάμεις 40 χιλιόμετρα ανατολικά του Χαρκόβου τις τελευταίες 24 με 48 ώρες, δήλωσε τη Δευτέρα σε δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος της αμερικανικής άμυνας, σύμφωνα με το CNN.

Ο αξιωματούχος έκανε λόγο για μέρος μιας «απίστευτης προσπάθειας» των ουκρανικών δυνάμεων.

«Είναι ένα ακόμη κομμάτι της σκληρής ουκρανικής αντίστασης που συνεχίζουν να επιδεικνύουν. Και πάλι να υπενθυμίσω ότι το Χάρκοβο είναι σημαντικό για τους Ρώσους, επειδή βρίσκεται στο βορειοδυτικό άκρο ή άκρο της περιοχής του Ντονμπάς», δήλωσε ο αξιωματούχος.