Δείτε τι γράφει ο Τουρκικός Τύπος

Star: “Ερντογάν: Προσπαθούμε να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή”

Υπενθυμίζοντας ότι επισκέφτηκε τη Σαουδική Αραβία μετά από πρόσκληση του βασιλιά Σαλμάν μπιν Αμπντουλαζίζ Αλ Σαούντ, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μοιράστηκε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Πραγματοποιήσαμε μια επίσκεψη στη Σαουδική Αραβία.

Ως δύο αδελφικές χώρες με ιστορικούς, πολιτιστικούς και ανθρώπινους δεσμούς, καταβάλλουμε προσπάθειες να ενισχύσουμε κάθε είδους πολιτικές, στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ μας και να ξεκινήσουμε μια νέα εποχή.

 

Haber Türk: “Ο Πρόεδρος Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο Πρόεδρο Πούτιν”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον Ρώσο ομόλογο του, Πούτιν. Στην τηλεφωνική συνομιλία συζητήθηκαν οι ανταλλαγές μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, που πραγματοποιήθηκε στην Τουρκία την προηγούμενη ημέρα και οι εξελίξεις στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο Πούτιν ευχαρίστησε τον Πρόεδρο Ερντογάν για την ανταλλαγή που έγινε στην Τουρκία.

 

Yeni Şafak: “Άμεσα αντίποινα κατά της Ελλάδας που παραβίασε επανειλημμένα τον τουρκικό εναέριο χώρο”

Ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Πρέσβης Ταντζού Μπιλγκίτς δήλωσε ότι η Τουρκία απάντησε στις προκλητικές πτήσεις και παραβιάσεις της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στις τουρκικές ακτές στις 26-28 Απριλίου και είπε:

“Ενώ η Ελλάδα είναι η πλευρά που ξεκίνησε και κλιμάκωσε την ένταση, το να κατηγορούν τη χώρα μας για αβάσιμους ισχυρισμούς είναι ασυμβίβαστο με την πρόσφατη θετική ατζέντα και τις σχέσεις καλής γειτονίας μεταξύ των δύο χωρών”.

 

Vatan: “Καθορίστηκε η ημερομηνία της συνάντησης Τουρκίας-Αρμενίας”

Στη χθεσινή δήλωση του Υπουργείου Εξωτερικών τονίστηκε ότι η 3η συνάντηση της διαδικασίας εξομάλυνσης μεταξύ Τουρκίας και Αρμενίας θα πραγματοποιηθεί στις 3 Μαΐου 2022 στη Βιέννη, την πρωτεύουσα της Αυστρίας.

 

Hürriyet: “Οι Τουρκικές Αερογραμμές πραγματοποίησαν την πρώτη πτήση με θέμα τη βιωσιμότητα στη Στοκχόλμη”

Οι Τουρκικές Αερογραμμές πραγματοποίησαν την πρώτη πτήση στη Στοκχόλμη εφαρμόζοντας ένα ειδικό σχέδιο που αποτελείται από σχέδια φύλλων στο αεροσκάφος Airbus 321 τύπου TC-JSU, στο πλαίσιο της πτήσης με καύσιμα φιλικό προς το περιβάλλον.