Το Spitfire το πιλοτάρει πλέον Έλληνας πιλότος

Οι πάντες, ελπίζω να είχατε προσέξει το μαχητικό Spitfire (το θρύλο του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου) με τα χρώματα της Πολεμικής Αεροπορίας να πετά φτερό με φτερό με ένα F-16, στη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου.

Εκείνο που ίσως να μην γνωρίζετε είναι ότι ο πιλότος του Spitfire είναι πλέον Έλληνας αξιωματικός ιπτάμενος της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος αντικατέστησε τον βρετανό που του είχε φέρει από την Βρετανία.

Έτσι από τώρα και στο εξής οι πιλότοι, αλλά και οι τεχνικοί του Spitfire θα είναι Έλληνες αφού το αεροπλάνο έχει ενταχθεί πλήρως στο ιστορικό σμήνος της Πολεμικής Αεροπορίας.

Τι άλλα ιστορικά αεροπλάνα περιλαμβάνει αυτό το σμήνος; Περιλαμβάνει το αεροσκάφος Douglas C-47 Skytrain, (τη θρυλική Dakota «Ποσειδώνας»), που ανασκευάζεται και ετοιμάζει τα φτερά του για να πετάξει ξανά στον ουρανό της Θεσσαλονίκης, πιθανόν και μέσα στο 2022. Επίσης το Ίδρυμα «Ίκαρος» φροντίζει για την ανακατασκευή του θρυλικού Harvard, το οποίο θα το δούμε και αυτό στους ελληνικούς ουρανούς περίπου σε ένα χρόνο.