Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Haber Türk: “Ο Ερντογάν επέστησε την προσοχή στην αυξανόμενη ισλαμοφοβία στη Δύση”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επεσήμανε ότι το τελευταίο διάστημα, ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες προσπαθούν να αποκομίσουν πολιτικά κέρδη με το να είναι εχθρικά προς το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους, ακόμη και με το κάψιμο του Κορανιού. Τονίζοντας ότι αυτός ο βανδαλισμός προέρχεται από άγνοια, ο Ερντογάν είπε:

«Δεν είναι δυνατόν για όποιον διαβάζει το Κοράνι με τη μετάφρασή του να τρέφει εχθρότητα απέναντι σε αυτό το ιερό βιβλίο».

 

Vatan: “Μήνυμα αποφασιστικότητας στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας από τον Ακάρ”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι δεν θα ολοκληρώσουν την επιχείρηση Pençe-Kilit εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης PKK στα βόρεια του Ιράκ μέχρι να καθαριστούν όλες οι σπηλιές. Ο Ακάρ είπε ότι θα συνεχίσουν το έργο τους μέχρι να εξουδετερωθεί ο τελευταίος τρομοκράτης.

 

Star: “Διάσκεψη Τουρκικής Συνταγματικής Δικαιοσύνης”

Υπάρχει συνεργασία μεταξύ των 5 κρατών μελών του Οργανισμού Τουρκικών Κρατών με την Διάσκεψη Τουρκικής Συνταγματικής Δικαιοσύνης (Turk-Ay).

 

Sabah: “Η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι προτίμησε την Ιστανμπουλ”

Η Ιταλίδα ηθοποιός Μόνικα Μπελούτσι ανέφερε ότι στο μέλλον μπορεί να εγκατασταθεί στην Ιστάνμπουλ. Και ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ είχε αναφέρει ότι θα επιλέξει την Ιστάνμπουλ.

 

Yeni Şafak: “H Bahçeşehir Koleji είναι πρωταθλήτρια στο Ευρωπαϊκό Κύπελλο της FIBA”

Κερδίζοντας τη Ρέτζιο Εμίλια, την ιταλική εκπρόσωπο στον τελικό του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου FIBA στο μπάσκετ, 72-69 εκτός έδρας στον πρώτο αγώνα, η Bahçeşehir Koleji έγινε πρωταθλήτρια νικώντας τον αντίπαλό της με 90-74 στο δικό της γήπεδο και πέτυχε την πρώτη της ευρωπαϊκή νίκη στην ιστορία της.