Στην Αθήνα η Φινλανδή πρωθυπουργός λίγο πριν το αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στις 13:00, στο Μέγαρο Μαξίμου, με την ομόλογό του της Φινλανδίας, Σάνα Μαρίν. Θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στους εκπροσώπους του Τύπου.

Το parapolitika.gr είχε επισημάνει ότι ο πρωθυπουργός με το πέρας της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα, πυκνώνει τις διπλωματικές του επαφές, αποκαλύπτοντας την επίσημη επίσκεψη της Φιλανδής Πρωθυπουργού στην Αθήνα.

Όπως έγραφε το parapolitika.gr, η επίσκεψη της πρωθυπουργού της Φινλανδίας έρχεται σε ένα σημείο όπου ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει μπει πλέον στον τρίτο μήνα και μόλις τη Δευτέρα έγινε γνωστό από σκανδιναβικά ΜΜΕ ότι η Σουηδία και η Φινλανδία σκοπεύουν να εκφράσουν από κοινού το Μάιο την πρόθεσή τους να καταστούν πλήρη μέλη του ΝΑΤΟ, εγκαταλείποντας τη διεθνή αμυντική ουδετερότητα.

Συγκεκριμένα οι ηγέτες των δύο χωρών (Σάνα Μαρίν και Μαγκνταλένα Άντερσον) θα συναντηθούν στις 16 Μαΐου, και στη συνέχεια θα ανακοινώσουν την πρόθεσή τους για ένταξη στη συμμαχία, ανέφερε η εφημερίδα Iltalehti. Η Ρωσία, από την άλλη πλευρά, έχει ήδη απειλήσει με συνέπειες τη Σουηδία και τη Φινλανδία εάν ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.