Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Star: “Πρόταση από τον Ερντογάν στον Πούτιν σχετικά με τις συνομιλίες στην Ιστάνμπουλ”

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετέφερε ότι η συνέχιση της θετικής δυναμικής που αποκτήθηκε στις συνομιλίες της Ιστάνμπουλ για να ανοίξει ο δρόμος προς την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας είναι προς το συμφέρον όλων. Ο Ερντογάν επανέλαβε επίσης την πρότασή του να ανέβει σε επίπεδο ηγετών η διαδικασία της Ιστάνμπουλ, που αποτελεί πολύ σημαντικό κατώφλι στις διαπραγματεύσεις.

 

Hürriyet: “Άρση της υποχρέωσης στη χρήση μάσκας σε κλειστούς χώρους”

Ο Πρόεδρος Ερντογάν ανέφερε ότι “η υποχρέωση χρήσης μασκών σε κλειστούς χώρους έχει καταργηθεί πλήρως ενώ η εφαρμογή της μάσκας θα συνεχιστεί για λίγο, μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ιδρύματα υγείας”.

 

Vatan: Μπόζνταγ: «Η τουρκική δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη»

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ, σχετικά με την αξιολόγηση των ΗΠΑ για την επιβαρυντική ισόβια κάθειρξη του Οσμάν Καβάλα ως «απογοήτευση», είπε:

«Ούτε οι Ηνωμένες Πολιτείες ούτε οποιαδήποτε άλλη χώρα δεν έχουν το δικαίωμα να έχουν λόγο στη δίκη της Τουρκίας. Να ασχοληθούν με τη δουλειά τους».

 

Yeni şafak: “5 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που παράγονται στο Γκέμπζε εξήχθησαν στην Αγγλία”

Στην Αγγλία εξήχθησαν 5 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα με εγχώριο λογισμικό με το όνομα ‘Jackal’ που κατασκευάστηκαν στο Γκέμπζε. Η βρετανική εταιρεία ανακοίνωσε τα εξής:

«Η Τουρκία βρίσκεται πραγματικά στον δρόμο της να γίνει υπερδύναμη από αυτή την άποψη. Πιστεύουμε ότι θα υπάρξουν μεγάλες επιτυχίες στο μέλλον».

 

Habertürk: Βαράνκ: “Πρώτος εγχώριος και εθνικός δορυφόρος παρατήρησης İMECE θα εκτοξευτεί τον Νοέμβριο”

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ, σχετικά με το ημερολόγιο διαστημικών ταξιδιών του πρώτου εγχώριου και εθνικού δορυφόρου παρατήρησης της Τουρκίας με ανάλυση υπόμετρου, IMECE, θα ξεκινήσει στις 15 Ιανουαρίου 2023 και είπε:

«Αυτός ο δορυφόρος σύντομα θα υποβληθεί σε τελικές δοκιμές και θα σταλεί στις Ηνωμένες Πολιτείες για εκτόξευση, θα είναι έτοιμος για εκτόξευση μέχρι τον Νοέμβριο».