Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Sabah: “Αντίδραση Ερντογάν στον Μπάιντεν για τα γεγονότα του 1915”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αντέδρασε στις δηλώσεις του Αμερικανού ομολόγου του, Τζο Μπαίντεν σχετικά με τα γεγονότα του 1915 και είπε:

«Ο κ. Μπάιντεν πρέπει να μάθει και να γνωρίζει πολύ καλά την ιστορία με τους Αρμένιους. Δεν μπορούμε να του συγχωρήσουμε που προσπάθησε να αμφισβητήσει την Τουρκία χωρίς να τα γνωρίζει όλα αυτά”.

 

Hürriyet: “Ο Γκουτέρες ευχαρίστησε την Τουρκία σχετικά με την Ουκρανία”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άνκαρα συναντήτηθηκε με τον Γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες. Στη συνάντηση συζητήθηκε ο πόλεμος Ουκρανίας-Ρωσίας και ο Γκουτέρες ευχαρίστησε την Τουρκία για τις προσπάθειες της σχετικά με τον τερματισμό του πολέμου Ουκρανίας-Ρωσίας.

 

Haber Türk: “Η Βραζιλία είναι ο μεγαλύτερος εταίρος μας στη Λατινική Αμερική”

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Βραζιλία, οπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, είναι ο μεγαλύτερος εταίρος της Τουρκίας στη Λατινική Αμερική και ότι θέλουν να αυξήσουν τη συνεργασία τους στον τομέα του τουρισμού σε αυτό το πλαίσιο.

 

Star: “Ακάρ: Θα κλειδώσουμε εντελώς τη συνοριακή γραμμή”

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι 56 τρομοκράτες έχουν εξουδετερωθεί μέχρι στιγμής στην επιχείρηση Pençe Kilit και είπε:

«Η επιχείρησή μας συνεχίζεται όπως είχε προγραμματιστεί με μεγάλη επιτυχία. Με την επιτυχή ολοκλήρωση της επιχείρησής μας θα κλειδώσουμε πλήρως τη συνοριακή γραμμή. Οι τρομοκράτες δεν θα μπορέσουν να διεισδύουν από τα σύνορά στη χώρα.

 

Yeni Şafak: “Η αγορά παιχνιδιών αναπτύσσεται στην Τουρκία”

O Ανώτερος διευθυντής του Οργανισμoύ τυχερών παιχνιδιών και ηλεκτρονικών αθλημάτων, Οζάν Αιντεμίρ σχετικά με την Έκθεση Βιομηχανίας Παιχνιδιών Τουρκίας για το 2021, της Gaming in Turkey είπε ότι το μερίδιο της Τουρκίας στη βιομηχανία παιχνιδιών έχει αυξηθεί σε 1 δισεκατομμύριο 200 εκατομμύρια δολάρια και ο αριθμός των ψηφιακών παικτών είναι 42 εκατομμύρια.