Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Vatan: “Ερντογάν: Η υπόθεση μας για την Ιερουσαλήμ είναι διαφορετική”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε ότι οι επιθέσεις του Ισραήλ στο τέμενος Αλ Ακσά στην Ιερουσαλήμ έχουν πληγώσει για άλλη μια φορά τις καρδιές και είπε:

“Πάντα λέγαμε σε κάθε αξιωματούχο από το Ισραήλ ότι είμαστε ευαίσθητοι σχετικά με το καθεστώς και την ιδιωτικότητα της Ιερουσαλήμ. Καλέσαμε τη διεθνή κοινότητα να είναι ευαίσθητη στην αδικία που γίνεται κατά των Παλαιστινίων σε κάθε πλατφόρμα”.

 

Star: “Ερντογάν: Θα συντρίψουμε αργά ή γρήγορα το κεφάλι της τρομοκρατικής οργάνωσης που προσπαθεί να συνεχίσει την ύπαρξη της”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με την επιχείρηση των ΤΕΔ, Pençe-Kilit είπε:

“Έχουμε κάνει τις τρομοκρατικές οργανώσεις να μην μπορούν πλέον να πραγματοποιούν τρομοκρατικές επιθέσεις στη χώρα μας. Θα συντρίψουμε αργά ή γρήγορα το κεφάλι της τρομοκρατικής οργάνωσης που προσπαθεί να συνεχίσει την ύπαρξη της στη Συρία”.

 

Habertürk: “Ποντολιάκ: Επιθυμούμε η Τουρκία να συνεχίσει την διαμεσολάβηση”

Ο σύμβουλος του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας Μιχαήλο Ποντολιάκ αναφέροντας πως η Ρωσία θα προσπαθήσει να συνεχίσει εκ νέου τις συνομιλίες, δήλωσε το εξής:

«Επιθυμούμε η Τουρκία να συνεχίσει την διαμεσολάβηση διότι φαίνεται πως είναι πάρα επιδραστική».

 

Sabah: “Η σημασία του Γιοζγκάτ στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι από το Γκιοζγκάτ ζήτησε 20 σύνθετα και προστατευτικά γιλέκα.

 

Hürriyet: “İGA (İstanbul Grand Airport) θα φιλοξενήσει την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία”

Η İGA (İstanbul Grand Airport) έγινε ο επίσημος οικοδεσπότης της Routes World, μιας σημαντικής οργάνωσης για την παγκόσμια αεροπορική βιομηχανία, το 2023.