Μαριούπολη: Οι τελευταίοι υπερασπιστές του Azovstal μάχονται μέχρις εσχάτων [βίντεο]

Το βίντεο που λήφθηκε προφανώς με κάμερα που φοράει ο στρατιώτης, απεικονίζει τον μαχητή του Τάγματος Αζόφ, να εκτοξεύει τον πύραυλο, ο οποίος βρίσκει τον στόχο του και καταστρέφει το ρωσικό άρμα. Στη συνέχεια, ο μαχητής επιστρέφει μέσα στο κτήριο για να καλυφθείκαι ακούγεται μάλιστα να πανηγυρίζει.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο εργοστάσιο του Azovstal, εκεί που έχουν παραμείνει οι τελευταίοι υπερασπιστές της Μαριούπολης. Οι μαχητές απέρριψαν το τελεσίγραφο του ρωσικού στρατού να παραδοθούν και συνεχίζουν να μάχονται μέχρι εσχάτων.

Η μάχη του Azovstal
Oi Ρώσοι στρατιώτες ξεκίνησαν το απόγευμα την επίθεση στο εργοστάσιο χαλυβουργίας Azovstal, σύμφωνα με φιλορώσο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται το BBC.

Ο Έντουαρντ Μπασουρίν, ο οποίος εκπροσωπεί την αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, είπε ότι τα στρατεύματα επίθεσης βοηθούνται από ρωσικά αεροσκάφη και πυροβολικό.

Το βιομηχανικό συγκρότημα είναι εκεί όπου βρίσκονται οι τελευταίοι Ουκρανοί υπερασπιστές της Μαριούπολης, καθώς και 1.000 περίπου άμαχοι, οι οποίοι έχουν καταφύγει εκεί μέσα από καταφύγια και σήραγγες. Ο Μπασουρίν, πάντως, διέψευσε αυτές τις αναφορές.