Διοικητής Πεζοναυτών:«Στείλτε μας βαρέα όπλα να σώσουμε τη Μαριούπολη»

Με μια αγωνιώδη δήλωση που δημοσιεύτηκε στο Facebook, ο διοικητής της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών, που έχει μείνει στη Μαριούπολη, προσπαθώντας να κρατήσει τους Ρώσους έξω από αυτή, περιέγραψε τις δραματικές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στη μεγάλη πόλη – λιμάνι της ανατολικής Ουκρανίας.

Ακόμα, στράφηκε στους ηγέτες της Δύσης και ζήτησε την αποστολή βαρέων όπλων, τα οποία θα ενισχύσουν τις προσπάθειες του ουκρανικού στρατού απέναντι στις «συντριπτικά περισσότερες εχθρικές δυνάμεις και τους συνεχείς αεροπορικούς βομβαρδισμούς».

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Είμαι ο Σεργκέι Βολίνα, ο Διοικητής της 36ης Ταξιαρχίας Πεζοναυτών που φέρει το όνομα του Αντιναυάρχου Μικάιλο Μπελίνσκι, και απευθύνομαι σε εσάς από την πολιορκημένη Μαριούπολη.

Για περισσότερες από 50 ημέρες, οι υπερασπιστές της πόλης αμύνονται ηρωικά, παρά τις συντριπτικά περισσότερες εχθρικές δυνάμεις και τους συνεχείς αεροπορικούς βομβαρδισμούς, το πυροβολικό και τις ρουκέτες. Η Μαριούπολη εξακολουθεί να είναι μια ουκρανική πόλη, ό,τι κι αν σας λέει η ρωσική προπαγάνδα. Πολεμούμε σκληρά κάθε μέρα και συγκρατούμε χιλιάδες εχθρικά στρατεύματα, εμποδίζοντάς τους να προχωρήσουν. Αυτές οι υπεράνθρωπες προσπάθειες γίνονται με μεγάλο κόστος και μεγάλες απώλειες.

Αλλά χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας. Ο εχθρός έχει περικυκλώσει την πόλη και κρατά ομήρους εκατοντάδες χιλιάδες αμάχους. Στα στρατιωτικά μας καταφύγια υπάρχουν γυναίκες, που κρύβονται με παιδιά, συμπεριλαμβανομένων μωρών. Κυρίως συγγενείς των στρατιωτικών μας, που καταζητούνται από τους Ρώσους. Χωρίς θέρμανση, νερό, φαγητό. Οι τραυματίες μας πεθαίνουν καθημερινά, γιατί τα φάρμακα και τα απολυμαντικά έχουν τελειώσει προ πολλού.

Οι ουκρανικές αρχές διαπραγματεύτηκαν για το άνοιγμα ανθρωπιστικών διαδρόμων με τους Ρώσους, στους οποίους θα συμμετείχε και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ωστόσο, η ρωσική πλευρά δεν κράτησε τον λόγο της και όλες οι προσπάθειες ήταν μάταιες.

Παρακαλούμε τον κόσμο για βοήθεια για την απομάκρυνση των τραυματιών, παιδιών, γυναικών και των σορών των νεκρών. Καλούμε τους πολιτικούς σε όλο τον κόσμο, τα δημόσια και θρησκευτικά πρόσωπα να μην αδιαφορούν για τους ανθρώπους που έχουν παγιδευτεί στη Μαριούπολη παρά τη θέλησή τους.

Τώρα εμείς, οι στρατιωτικοί, είμαστε αναγκασμένοι όχι μόνο να πολεμήσουμε τις δυνάμεις του εχθρού, αλλά και να φροντίσουμε χιλιάδες πολίτες.

Μην πιστεύετε τις υποσχέσεις της Ρωσίας για έναν «πράσινο διάδρομο» για τον στρατό. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι πρόκειται για φάρσα με στόχο την καταστροφή της ουκρανικής στρατιωτικής ομάδας στη Μαριούπολη χωρίς μάχη.

Δεν θα τα παρατήσουμε και θα παλέψουμε μέχρι τέλους.Αλλά η πίστη στον όρκο δεν ήταν αρκετή για να απελευθερώσουμε τη Μαριούπολη. Η πόλη πρέπει να ξεμπλοκάρει άμεσα από τις ρωσικές δυνάμεις.

Για να γίνει αυτό χρειαζόμαστε βαριά όπλα. Είναι στη δικαιοδοσία της ΕΕ και των ΗΠΑ να μας τα παρέχουν. Τα βαριά όπλα για τους υπερασπιστές της Μαριούπολης θα σώσουν την στρατιωτική μας ομάδα.

Η Μαριούπολη μπορεί να σωθεί. Είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε μέχρι και την τελευταία σταγόνα του αίματός μας. Αλλά πρέπει να γνωρίζουμε ότι ο υπόλοιπος κόσμος έχει κάνει ό,τι είναι δυνατό για αυτό.

Τότε θα είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ακόμη και το αδύνατο για τη χώρα μας».