Διευρύνονται οι κατηγορούμενοι στην υπόθεση Ελλάκτωρ

Η έρευνα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που εντόπισε ότι η ολλανδική Reggeborgh αγόραζε κρυφά μετοχές Ελλάκτωρ μέσω αχυράνθρωπων και τις έκρυβε, άνοιξε νέα κεφάλαια ευθυνών προς διάφορες κατευθύνσεις.

Είναι φανερό ότι όλες οι δηλώσεις που έχουν υποβληθεί στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα δύο τελευταία χρόνια από την Reggeborgh αλλά κι άλλους μετόχους της εταιρείας αποδεικνύονται ψευδείς κι αυτό είναι σημαντικό αδίκημα το οποίο επειδή αφορά μεγάλα ποσά, αποτελεί κακούργημα.

Ωστόσο οι ποινικές ευθύνες δεν αφορούν μόνον την ολλανδική εταιρεία αλλά κι άλλους μετόχους που ενδεχομένως γνώριζαν την διάπραξη του αδικήματος και ίσως συμμετείχαν στην διάπραξή του.

Υπενθυμίζουμε ότι η ανατροπή τη διοίκησης Καλλιτσάντση έγινε με ένα εξώδικο το οποίο εκτός από την Reggeborgh υπέγραφαν ο σημερινός πρόεδρος της Ακτωρ Χρ. Παναγιωτόπουλος και ο Α. Γιόκαρης επίσης μέτοχος.

Το ερώτημα που θα κληθούν να απαντήσουν είναι αν γνώριζαν ότι η ολλανδική εταιρεία έκρυβε μετοχές παραπλανώντας το επενδυτικό κοινό. Ήδη είχαν κάνει συμφωνίες με την Reggeborgh σε σχέση με το δικαίωμα ψήφου τους στην Ελλάκτωρ; Είχαν ανταλλάξει την ψήφο τους ενδεχομένως με την ανάληψη από την πλευρά τους διοικητικών θέσεων στην εισηγμένη ή και την πώληση των μετοχών τους;

Ο Λ. Μπόμπολας που είχε υπογράψει γραπτή συμφωνία με την ολλανδική εταιρεία να παραχωρήσει το δικαίωμα ψήφου και αργότερα να πωλήσει τις μετοχές του με ανταλλάγματα, γνώριζε ότι η Reggeborgh έκρυβε ένα σημαντικό ποσοστό μετοχών κι άρα ελέγχει την εταιρεία;

Αυτά κι άλλα ερωτήματα προφανώς θα διερευνηθούν από τη δικαιοσύνη και φαίνεται ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των ενεχόμενων.