Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Hürriyet: “Αναφορά στην ειρήνη στην κρίσιμη συνομιλία”

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αυστριακό Καγκελάριο, Καρλ Νεχάμερ, είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Ερντογάν είπε ότι πρέπει να αξιοποιηθεί κάθε ευκαιρία για να τερματιστεί το ανθρωπιστικό δράμα στον πόλεμο της Ουκρανίας και για να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός, και πως πρέπει να υποστηριχθεί η διαδικασία της Ιστάνμπουλ για να σημειωθεί πρόοδος στις ειρηνευτικές συνομιλίες. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σημείωσε επίσης ότι θα συνεχίσουν να καταβάλουν προσπάθειες για μια ειρηνική λύση.

 

Star: “Η Σλοβακία αναλαμβάνει δράση για τα Bayraktar TB2”

Μια ακόμη χώρα εκδήλωσε ενδιαφέρον για τα τουρκικής κατασκευής οπλισμένα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar TB2 που απασχολούν συχνά την διεθνή επικαιρότητα. Ο Σλοβάκος υπουργός άμυνας ανακοίνωσε την έναρξη συνομιλιών με την Τουρκία για την εξαγορά Bayraktar TB2.

 

Yeni Şafak: “Κίνηση από την Τουρκία για τη Γαλάζια Πατρίδα”

Η Τουρκία αποσκοπεί να αυξήσει από 217 σε 255 τον αριθμό των λιμενικών εγκαταστάσεων μέχρι το 2053, στις θαλάσσιες διαδρομές που αποτελούν τα βασικά σημεία ολοκλήρωσης του διεθνούς εμπορίου και μεταφορών. Επιπλέον, θα επεκταθούν οι εφαρμογές «Πράσινα Λιμάνια» και θα χρησιμοποιηθούν σε μεγάλο ποσοστό ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στα λιμάνια.

 

Haber Türk: “Ρεκόρ στις εξαγωγές μηχανών”

Ιστορικό υψηλό στα 6,1 δισεκατομμύρια δολάρια κατέγραψαν οι εξαγωγές μηχανών από την Τουρκία κατά το πρώτο τρίμηνο. Πάνω από το 5% των εξαγωγών απορροφήθηκε από τη Ρωσία και την Ουκρανία παρά τον πόλεμο. Οι εξαγωγές προς τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής ξεπέρασαν τα 1 δισ. δολάρια.

 

Vatan: “Η Ιστάνμπουλ μια από τις πιο δημοφιλείς πόλεις στον κόσμο”

Δόθηκε στη δημοσιότητα ο κατάλογος με τις πιο δημοφιλείς πόλεις. Ο κατάλογος των πιο δημοφιλών πόλεων καταρτίστηκε λαμβάνοντας υπόψη την ικανότητα καταπολέμησης του κορωνοϊού, τις υποδομές, τη βιωσιμότητα, την οικονομία και την ικανότητα να αντιμετωπίζουν τις προκλήσεις της προσέλκυσης και της φιλοξενίας τουριστών προστατεύοντας παράλληλα την ποιότητα της ζωής των κατοίκων τους. Στον κατάλογο της εταιρείας ερευνών Euromonitor με έδρα τη Βρετανία συγκαταλέγεται και η Ιστάνμπουλ.