Όταν η ρωσική ναυαρχίδα Moskva είχε έρθει στον Πειραιά – Δείτε βίντεο

Συνεχίζεται το «θρίλερ» σχετικά με τη ναυαρχίδα του ρωσικού πολεμικού ναυτικού, Moskva καθώς υπάρχουν αντικρουόμενοι ισχυρισμοί σχετικά με το τι συνέβη. Ουκρανοί ισχυρίζονται ότι μια πυραυλική επίθεση βύθισε το πλοίο και το Κρεμλίνο να λέει μόνο ότι υπέστη σημαντικές ζημιές από πυρκαγιά.

Το καταδρομικό Moskva, αποτελούσε τη ναυαρχίδα του ρωσικού Στόλου της Μαύρης Θάλασσας και θεωρείται ως ένα από τα καλύτερα εξοπλισμένα πλοία του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού, έχοντας κατασκευαστεί με βασικό γνώμονα τη γρήγορη και εύκολη εξουδετέρωση των πλοίων συνοδείας των Αμερικανικών αεροπλανοφόρων.

Το συγκεκριμένο πλοίο έχει έρθει στον Πειραιά, στις 21 Δεκεμβρίου του 2012 και, όπως θα δείτε στο παρακάτω βίντεο του pireaspiraeus.com, η υποδοχή του ήτα θερμή.
Δύο χρόνια αργότερα το καταδρομικό Moskva είχε βρεθεί στη ξανά στη χώρα μας -τον Σεπτέμβριο του 2014- συμμετέχοντας, τότε, στις εκδηλώσεις της «Ρώσικης Εβδομάδας στα Ιόνια Νησιά». Το πλοίο στο πλαίσιο των σχετικών εκδηλώσεων, είχε πλεύσει στο Ιόνιο Πέλαγος αγκυροβολώντας διαδοχικά στα λιμάνια της Κέρκυρας, της Λευκάδα, της Κεφαλλονιάς και της Ζακύνθου.