Η Ρωσία απειλεί ΗΠΑ και NATO: Νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι τα οχήματα που μεταφέρουν όπλα στην Ουκρανία

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Ριάμπκοφ, στο πρακτορείο ειδήσεων TASS, σε συνέντευξή του την Τετάρτη.

Οποιεσδήποτε προσπάθειες της Δύσης να προκαλέσει σημαντική ζημιά στον στρατό της Ρωσίας ή στους αυτονομιστές συμμάχους της στην Ουκρανία θα «κτυπηθούν σκληρά», πρόσθεσε.

«Προειδοποιούμε ότι οι μεταφορές όπλων από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ σε όλη την ουκρανική επικράτεια θα θεωρηθούν από εμάς νόμιμοι στρατιωτικοί στόχοι», ανέφερε ο Ριάμπκοφ, σύμφωνα με το TASS.

«Προσπαθούμε να δώσουμε στους Αμερικανούς και σε άλλες χώρες της Δύσης να καταλάβουν ότι οι προσπάθειες να επιβραδυνθεί η ειδική μας επιχείρηση, να προκληθεί η μέγιστη ζημιά σε ρωσικά σώματα και σχηματισμούς των Λαϊκών Δημοκρατιών του Ντονέτσκ και του Λουχάνσκ (DPR και LPR) θα κατασταλεί σκληρά», ξεκαθάρισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας.

Ρωσία: Άσκοπες οι επαφές με τις ΗΠΑ μετά την απερίσκεπτη υποστήριξη στην Ουκρανία

Τις δηλώσεις αυτές έκανε ο Ριάμπκοφ απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τις επαφές που ενδεχομένως διατηρεί η ρωσική ηγεσία με τις Ηνωμένες Πολιτείες αναφορικά με την κατάσταση στην Ουκρανία. Ειδικότερα, η δημοσιογράφος ρώτησε τον αναπληρωτή ΥΠΕΞ για τα βιολογικά εργαστήρια που εικάζεται ότι έχουν αναπτυχθεί στη χώρα, με τον ίδιο να απαντά:

«Στο πλαίσιο της απερίσκεπτης υποστήριξης της Ουάσιγκτον στις μαχητικές φιλοδοξίες του καθεστώτος του Κιέβου με τη μεγάλης κλίμακας προμήθεια σύγχρονων όπλων, οποιεσδήποτε πλήρεις επαφές με την αμερικανική διοίκηση για την κατάσταση γύρω από την Ουκρανία φαίνονται άσκοπες».

Επιπλέον, ο ο Ριάμπκοφ αναφέρθηκε και στις απελάσεις Ρώσων διπλωματών, που έχουν πάρει μορφή τσουνάμι στην Ευρώπη.

«Πράγματι, η αγαπημένη μέθοδος των αμερικανικών αρχών να “τιμωρούν” τη Μόσχα, μαζί με την επιβολή κάθε είδους κυρώσεων, έχει γίνει η απέλαση Ρώσων διπλωματών. Καταφεύγουν όλο και περισσότερο σε τέτοιες προκλητικές τακτικές για ψευδείς λόγους, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνουν τους Ευρωπαίους συμμάχους να λάβουν παρόμοια μέτρα. Ωστόσο, ακόμη και η Ουάσιγκτον φαίνεται ότι έμαθε σε αντανακλαστικό επίπεδο ότι η συνέχιση της πρακτικής των απελάσεων, που αναπόφευκτα τιμωρείται με βάση την αμοιβαιότητα, οδηγεί μόνο στην αφαίμαξη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στη Μόσχα».