Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Star: «Ερντογάν: Οι Μεχμετσίκ μας γεμίζουν υπερηφάνεια»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος παρακάθισε σε δείπνο ιφτάρ με στρατιώτες στο Γιουκσέκοβα του Χακάρι είπε τα εξής:

«Οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις πέρα από το καθήκον της προστασίας των συνόρων μας, με τις επιχειρήσεις που διεξάγουν σε πολλές και διαφορετικές και πράγματι δύσκολες γεωγραφικές περιοχές, καθιστούν απρόσβλητη τη χώρα μας έναντι βρώμικων διεθνών σεναρίων.»

Ο Ερντογάν είπε ότι οι επιτυχίες που καταγάγουν οι Τούρκοι στρατιώτες γράφοντας έπος από τη Συρία στη Λιβύη, από το Ιράκ στο Καραμπάχ και από την Ανατολική Μεσόγειο στο Αιγαίου τους γεμίζουν με υπερηφάνεια.

Hürriyet: «ΟΚαλίνπροειδοποιείγια νέοΨυχρόΠόλεμο»

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Δημοκρατίας, Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι η ουκρανική κρίση εμβαθύνεται και πως έχουμε εισέλθει σε περίοδο νέου Ψυχρού Πολέμου. Σε αυτή τη διαδικασία «η Τουρκία θα διατηρήσει την ισορροπημένη στάση της», δήλωσε ο Καλίν.

Yeni Şafak: “ΗΤουρκίαείναιηχώραπουεργάζεταιπερισσότερο για την ειρήνη”

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Λουίτζι Ντι Μάιο, είπε ότι η Τουρκία είναι η χώρα που εργάζεται περισσότερο για την ειρήνη όσον αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Πριν από την κατάπαυση του πυρός πρέπει να ενθαρρύνουμε μια ειρηνευτική διάσκεψη. Η Τουρκία η οποία εργάζεται περισσότερο για την ειρήνη, μπορεί και συνομιλεί και με τις δυο πλευρές», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντι Μάιο.

Haber Türk: “Πάνωαπό 280.000 σπίτιααγόρασανοιξένοιστηνΤουρκίατην τελευταίαδεκαετία»

Το ποσοστό των αλλοδαπών που αγοράζουν σπίτια στην Τουρκία αυξάνεται από το 2012. Την τελευταία δεκαετία οι ξένοι αγόρασαν 287.704 σπίτια. Την τελευταία τετραετία χορηγήθηκε τουρκική ιθαγένεια σε γύρω στους 20.000 αλλοδαπούς μέσω αγοράς ακινήτων.

Vatan: «Εγχώρια παραγωγή ινσουλίνης»

Ο υπουργός Υγείας, Φαχρετίν Κοτζά, σε ανάρτηση του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε τα εξής:

«Η ινσουλίνη θα παραχθεί στην Τουρκία. Αναλάβαμε δράση για την εγχώρια παραγωγή της ινσουλίνης που είναι ζωτικής σημασίας για τον σακχαρώδη διαβήτη που είναι μια χρόνια νόσος. Ο Οργανισμός Φαρμάκων και Ιατρικών Συσκευών της Τουρκίας απεύθυνε έκκληση στις εταιρείες. Μετά το δικό μας εμβόλιο για την Covid-19 σειρά έχει η εγχώρια παραγωγή της ινσουλίνης.»