Εκρήξεις σε Μικολάιφ και Χάρκοβο, συνεχίζονται οι αεροπορικές επιθέσεις στην Ουκρανία

Στο ίδιο έργο θεατές οι Ουκρανοί, βιώνουν ξανά τον τρόμο, με τις επιθέσεις, τις αεροπορικές επιδρομές και τις εκρήξεις να μην έχουν τέλος.

Αργά το βράδυ, έγινε γνωστό από τα ουκρανικά μέσα ότι σημειώθηκε τεράστια έκρηξη στο Μικολάιφ, πόλη κοντά στη Μαύρη Θάλασσα στο νότιο τμήμα της χώρας, με τον κυβερνήτη της περιοχής να επιβεβαιώνει την πληροφορία.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σκοτώθηκαν στην ανατολική Ουκρανία, σε αεροπορικές επιδρομές, 10 άμαχοι ενώ 11 τραυματίστηκαν.

Μια σειρά ισχυρών εκρήξεων ακούστηκαν, ακόμη, στη βορειοανατολική πόλη Χάρκοβο.

«Εξαιρετικά δύσκολο ακόμη και να σκεφτούμε διαπραγματεύσεις με ανθρώπους που διαπράττουν εγκλήματα» διεμήνυσε, νωρίτερα, ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα.

«Εάν όμως οι συζητήσεις με τους Ρώσους βοήθησουν να αποτραπεί μια σφαγή, όπως συνέβη στην Μπούκα, ή μια επίθεση όπως στο Κραματόρσκ, θα σκεφτούμε τις διαπραγματεύσεις» πρόσθεσε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ.

Παράλληλα, ο απολογισμός των θυμάτων από την πυραυλική επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης Κραματόρσκ αυξήθηκε στους 57 νεκρούς, δήλωσε σήμερα ο περιφερειακός κυβερνήτης του Ντονέτσκ Πάβλο Κιριλένκο.

Ο Κιριλένκο δήλωσε ότι 109 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην επίθεση, για την οποία η Ουκρανία κατηγόρησε τη Ρωσία. Η Μόσχα απορρίπτει την ευθύνη, λέγοντας ότι ο πύραυλος ήταν ουκρανικός.

Συνολικά 2.824 άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Κυριακή από τις πόλεις της Ουκρανίας μέσω των ανθρωπιστικών διαδρόμων. Μεταξύ αυτών και 213 κάτοικοι του πολιορκημένου λιμανιού της Μαριούπολης, στον νότο, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστσουκ σε ανάρτηση στο διαδίκτυο.