Νίκος Δένδιας: Μεταβαίνει αύριο στο Λουξεμβούργο για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στο Λουξεμβούργο θα μεταβεί αύριο ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας ,όπου θα συμμετάσχει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων (ΣΕΥ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ημερήσια διάταξη περιλαμβάνει συζήτηση για τον περαιτέρω συντονισμό δράσεων των κρατών – μελών, μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

Ακόμα, θα συζητηθεί η πρωτοβουλία «Global Gateway» για την προώθηση της συνδεσιμότητας στην ψηφιοποίηση, την ενέργεια και τον τομέα των μεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Υπό το λήμμα «Τρέχουσες Υποθέσεις» θα γίνει συζήτηση για τα Δυτικά Βαλκάνια, τις εξελίξεις σε Λιβύη, Μάλι και Υεμένη, καθώς και τη Σύγκληση Συμβουλίου Συνεργασίας ΕΕ με Ισραήλ.

Ακόμα, ο υπουργός Εξωτερικών της Τσεχίας πρόκειται να ενημερώσει τους ομολόγους του για τον Διάλογο Υψηλού Επιπέδου για τον Ινδο – Ειρηνικό, που προγραμματίζεται να λάβει χώρα στην Πράγα, στις 13 και 14 Ιουνίου.

Στη συνάντηση, εκτός από τα κράτη – μέλη και τους θεσμούς της ΕΕ, θα προσκληθούν εκπρόσωποι χωρών του Ινδο – Ειρηνικού, των ΗΠΑ και του Καναδά.

Στο πλαίσιο του ΣΕΥ, ο Νίκος Δένδιας θα συμμετάσχει με τους Ευρωπαίους ομολόγους του σε γεύμα εργασίας με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ισλανδίας και της Νορβηγίας, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.