Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Yeni şafak: “Τσαβούσογλου: Οι εικόνες από την Μπούτσα επισκίασαν τις διαπραγματεύσεις”

Σε δήλωση μετά τη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ, ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου ανέφερε ότι αν και οι διαπραγματεύσεις στον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας ήταν θετικές, η σφαγή αμάχων στην Μπούτσα είναι απαράδεκτη και είπε:

“Αυτές οι εικόνες επισκίασαν τις διαπραγματεύσεις και τη θετική ατμόσφαιρα. Ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, οι διαπραγματεύσεις πρέπει να συνεχιστούν”.

 

Habertürk: “Οι ΗΠΑ δήλωσαν ότι η πιθανή πώληση F-16 στην Τουρκία θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ”

Σε επιστολή προς το Κογκρέσο, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν πιστεύει ότι η πιθανή πώληση μαχητικών αεροσκαφών F-16 στην Τουρκία θα είναι σύμφωνη με τα συμφέροντα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ και θα εξυπηρετήσει επίσης τη μακροπρόθεσμη ενότητα του ΝΑΤΟ.

 

Star: “Ο τουρκικός σολομός στην Ισπανία”

Ο σκοπός είναι η επέκταση της εξαγωγικής αγοράς με την προώθηση του τουρκικού σολομού στην έκθεση που θα πραγματοποιηθεί στην Ισπανία στις 26-28 Απριλίου, ο οποίος βρήκε αγοραστές σε 20 χώρες το πρώτο τρίμηνο του έτους.

 

Hürriyet: “ Οι τουρίστες άρχισαν να έρχονται στο Μαρμαρίς”

Τα ξενοδοχεία στην περιοχή Μαρμαρίς της Μούγλα, μια από τις αγαπημένες τουριστικές πόλεις της Τουρκίας και του κόσμου, ολοκλήρωσαν τις προετοιμασίες τους για τη νέα σεζόν και άρχισαν να φιλοξενούν τους επισκέπτες τους, τουρίστες κυρίως από την Αγγλία, το Ισραήλ, το Βέλγιο και το Ιράν.

 

Sabah: “Μοιράστηκε η διάσημη τραγουδίστρια, σχόλια από Τούρκους οπαδούς της”

Η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια Halsey τράβηξε τα βλέμματα με την ανάρτησή της στα Τουρκικά στον λογαριασμό της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Η Αμερικανίδα τραγουδίστρια παρουσίασε στους οπαδούς της το καρέ με τον γιο της, Εντέρ και τον αγαπημένο της Αλέβ Αϊντίν με τη σημείωση «Η αγάπη αυξάνεται όσο μοιράζεσαι» (“Sevgi paylaştıkça artar”). Χιλιάδες like και σχόλια έκαναν οι οπαδοί της.