Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Haber Türk: “Δηλώσεις Ζελένσκι στον τουρκικό Τύπο”

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι έκανε δηλώσεις στην Haber Türk. Τονίζοντας ότι η Ρωσία απωθήθηκε από την πρωτεύουσα Κίεβο, ο Ζελένσκι δήλωσε ότι όλοι όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια της Ρωσίας να εισβάλει στην Ουκρανία είναι εγκληματίες πολέμου και είπε:

«Εμπιστευόμαστε στην πλήρη υποστήριξη της Türkiye».

 

Star: “Δηλώσεις για την Μπούτσα και το Ιρπίν από την Türkiye: Οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν”

Το Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι «οι εικόνες σφαγών, που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο από διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων στη Μπούτσα και το Ιρπίν κοντά στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας, το Κίεβο, είναι τρομακτικές και θλιβερές για την ανθρωπότητα”. Υπογραμμίστηκε ότι η στόχευση αθώων πολιτών δεν είναι ποτέ αποδεκτή και οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

 

Hürriyet: “Τουρκική φόρμουλα για εκκενώσεις από τη Μαριούπολη”

Η φόρμουλα της Türkiye βρίσκεται στην ατζέντα για την απομάκρυνση 80.000 αμάχων από την ουκρανική πόλη Μαριούπολη, η οποία καταστράφηκε από στη ρωσική κατοχή και οδεύει προς μια μεγάλη ανθρωπιστική καταστροφή. Τόσο η Ουκρανία όσο και η Ρωσία χαιρετίζουν την επιχείρηση εκκένωσης της Türkiye στην περιοχή. Εκτιμάται ότι η επιχείρηση διάσωσης θα πραγματοποιηθεί δια θαλάσσης.

 

Sabah: “Νέα εποχή στις σχέσεις με τις ΗΠΑ”

Μια νέα εποχή συνεργασίας σε οικονομικά, στρατιωτικά και πολιτικά θέματα έχει ξεκινήσει μεταξύ της Türkiye και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ). Μήνυμα «ισχυρής συνεργασίας» έδωσε η υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Βικτόρια Νούλαντ, η οποία επισκέφτηκε την πρωτεύουσα Άνκαρα στο πλαίσιο του Στρατηγικού Μηχανισμού Türkiye-ΗΠΑ. Εμπόριο 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων υπήρξε ως στόχο μεταξύ των δύο χωρών.

 

Vatan: “Νέα εξέλιξη στο εγχώριο ελικόπτερο ATAK”

Σημαντική εξέλιξη σημειώθηκε στην παράδοση στο εξωτερικό του επιθετικού ελικοπτέρου ATAK, το οποίο κατασκευάστηκε με εγχώριους και εθνικούς πόρους. Ο Πρόεδρος της Αμυντικής Βιομηχανίας Ισμαήλ Ντεμίρ σε ανάρτησή του στον λογαριασμό του στο Twitter ανέφερε ότι είναι άλλη μια περήφανη μέρα για την αμυντική βιομηχανία της Türkiye και είπε:

“Παραδίδουμε τα ελικόπτερα ATAK στις Φιλιππίνες για πρώτη φορά στο εξωτερικό”.