Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Star: “Ερντογάν: Ως Türkiye, στεκόμαστε στο πλευρό της Τυνησίας σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο”

Για τις εξελίξεις στην Τυνησία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε:

«Η διάλυση της Συνέλευσης, όπου βρίσκονται οι εκλεγμένοι, δημιουργεί σκέψεις για το μέλλον της Τυνησίας και αποτελεί πλήγμα στη βούληση του τυνησιακού λαού. Ως Türkiye θα συνεχίσουμε να στεκόμαστε δίπλα στη φιλική και αδελφική Τυνησία και στον τυνησιακό λαό κατά τη διάρκεια αυτής της κρίσιμης περιόδου».

 

Yeni şafak: “Δήλωση για τη Μπούτζα από την Πρεσβεία της Türkiye στο Κίεβο”

Η πρεσβεία της Türkiye στο Κίεβο ανακοίνωσε ότι οι εικόνες που κυκλοφόρησαν στα μέσα ενημέρωσης από διάφορες περιοχές, συμπεριλαμβανομένων της Μπούτζα και του Ιρπίν, κοντά στην πρωτεύουσα Κίεβο είναι «τρομακτικές» και ότι η στόχευση αθώων πολιτών είναι απαράδεκτη.

 

Vatan: “Ζελένσκι: Επικοινωνούμε με την Türkiye”

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την επίσκεψή του στην πόλη Μπούτζα, η οποία εκκαθαρίστηκε από τα ρωσικά στρατεύματα στην Ουκρανία, δήλωσε:

«Η κατάσταση στη Μαριούπολη είναι δύσκολη. Είμαι σε συνεχή επαφή με τον στρατό μας. Διαπραγματευόμαστε με την Türkiye για τις εκκενώσεις. Θα λάβουμε απάντηση σύντομα».

 

Hürriyet: “Ιστρικό ρεκόρ στις εξαγωγές”

Ο υπουργός Εμπορίου Μεχμέτ Μους ανακοίνωσε τα στοιχεία του εξωτερικού εμπορίου για τον Μάρτιο. Τον Μάρτιο, οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 19,8% στα 22,7 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες, σπάζοντας το ιστορικό ρεκόρ της Δημοκρατίας.

 

Sabah: “Στολίζει τους τοίχους του στρατηγείου του ΝΑΤΟ εδώ και 62 χρόνια”

Ο ψηφιδωτός τοίχος που κατασκευάστηκε από τον διάσημο ζωγράφο, συγγραφέα και ποιητή, Μπεντρί Ραχμί Εγιούπογλου εκτίθεται στα κεντρικά γραφεία του ΝΑΤΟ εδώ και 62 χρόνια. Το μωσαϊκό που δόθηκε ως δώρο στο κτίριο του ΝΑΤΟ στο Παρίσι, την πρωτεύουσα της Γαλλίας, από την τουρκική κυβέρνηση το 1960, βρίσκεται τώρα στις Βρυξέλλες, την τελευταία διεύθυνση του ΝΑΤΟ.