Σφαγή στη Μπούσα: Έγινε viral το πρόσωπο του συντετριμμένου Ζελένσκι [εικόνες]

Ο Ζελένσκι κατήγγειλε ότι στην πόλη αυτή διαπράχθηκαν «εγκλήματα πολέμου» που θα «αναγνωριστούν από τον κόσμο ως γενοκτονία». Ο πρόεδρος της Ουκρανίας επισκέφτηκε την Μπούκα λίγα 24ωρα αφού οι τοπικές αρχές και διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία βρέθηκαν ενώπιον ενός εφιαλτικού σκηνικού: δεκάδες σοροί αμάχων να κείτονται νεκροί στα πεζοδρόμια, εκατοντάδες άλλοι να έχουν πεταχτεί σε ομαδικούς τάφους.

Η εικόνα του Ζελένσκι με τη φρίκη ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του έκανε τον γύρο του διαδικτύου και σχολιάστηκε. Ο δημοσιογράφος της Mirror έγραψε: «Το πονεμένο πρόσωπο του Ζελένσκι στη Μπούσα εκπροσωπεί τη φρίκη του κόσμου απέναντι στα εγκλήματα πολέμου από τις δυνάμεις του Πούτιν».

«Ο πρόεδρος Ζελένσκι στη Μπούσα σήμερα, το πρόσωπό του πραγματικά τα λέει όλα, συγκλονιστικό», αναφέρει κάποιος χρήστης.

Ουκρανή δημοσιογράφος παρατηρεί πώς ήταν ο Ζελένσκι πριν από 41 ημέρες, δηλαδή πριν τη ρωσική εισβολή, στις 23 Φεβρουαρίου, και πως ήταν στη Μπούσα.

Κάποιοι τον συγκρίνουν με τον αρχαίο Έλληνα ήρωα Λεωνίδα.

«Αυτό είναι γενοκτονία. Η εξάλειψη ολόκληρου του έθνους και του λαού», είπε ο Ζελένσκι μέσω του CBS και του «Face the Nation», σύμφωνα με μια απομαγνητοφώνηση που παρείχε το δίκτυο.