Σερβία: Ο Βούτσιτς κέρδισε τις Προεδρικές Εκλογές με 60%

Ο νυν Πρόεδρος της Σερβίας (Ρωσόφιλος) και υποψήφιος του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος, Αλεξάνταρ Βούτσιτς ανακοίνωσε τη νίκη του στον πρώτο γύρο των εκλογών.  Ο κύριος πολιτικός του αντίπαλος ήταν ο  Ζντράνκο Πόνος από το Λαϊκό Κόμμα. Σύμφωνα με την εκλογική επιτροπή, η συμμετοχή ήταν 55,6%.

36F00F7E EFF4 4FFC B41F 70ECE43FC0E6

Ο Βούτσιτς αναφερόμενος στη νίκη του, προέβη σε δηλώσεις.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας, σημείωσα από 59,8% έως 60,1%. Κατάφερα να κάνω στη Σερβία αυτό που κανείς δεν κατάφερε ποτέ. Είμαι ο μόνος που κέρδισα δύο φορές στον πρώτο γύρο», είπε ο Πρόεδρος της Σερβίας σε συνέντευξη Τύπου σε εκδήλωση στα κεντρικά γραφεία του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος.

Όπως αναφέρει η vestionline.com, οι υποψήφιοι για την Προεδρία είχαν τα εξής αποτελέσματα:

Ο Ζντράβκο Πόνος κέρδισε το 17,7% των ψήφων, ο Μίλος Γιοβάνοβιτς 5,9% και η Μιλίτσα Τζούτζεβιτς- Σταμένκοφσκι  το 4,5%.

Ο Βούτσιτς είπε επίσης ότι ο αριθμός των άκυρων ψηφοδελτίων στις Προεδρικές Εκλογές ήταν κάπως μικρότερος από ό,τι στις Βουλευτικές Εκλογές.

«Πήρα πάνω από 2 εκατομμύρια ψήφους»

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς είπε ότι έλαβε 2,245 εκατομμύρια ψήφους, πολύ περισσότερες από ό,τι έλαβαν οι υποψήφιοι για την προεδρία στη Σερβία στον πρώτο γύρο.

– Είμαι περήφανος για το γεγονός ότι κατάφερα να κάνω κάτι που κανείς στη Σερβία δεν πέτυχε ποτέ – είπε ο Βούτσιτς και πρόσθεσε ότι ο Τόμισλαβ Νίκολιτς και ο Μπόρις Τάντιτς είχαν περίπου 950.000 και 850.000 ψήφους στον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών.

Για τη νίκη του ευχαρίστησε τον λαό μας στο Κοσσυφοπέδιο και στα Μετόχια και στη Δημοκρατία Σέρπσκα και δήλωσε ότι έλαβε περισσότερο από το 90% των ψήφων από τους Σέρβους από το Κοσσυφοπέδιο και τη Μετόχια και σχεδόν το 90% των ψήφων από τον λαό της Σέρπσκα.

vesti-online.com

Πηγή fantomas.gr