Ο Έλον Μασκ αγόρασε το 9,2% του Twitter καταβάλλοντας 2,8 δισ. Δολάρια

 

«Παθητικό μερίδιο» 9,2% στο Twitter πήρε ο δισεκατομμυριούχος ιδιοκτήτης της Tesla,Έλον Μασκ, σύμφωνα με υποχρεωτική ενημέρωση στις χρηματιστηριακές αρχές και όπως μεταδίδει το Reuters και το Bloomberg.

Με τη γνωστοποίηση της είδησης, η μετοχή του Twitter σημείωσε άνοδο περίπου 26% στις συναλλαγές. Ο Μασκ κατέχει 73.486.938 μετοχές του Twitter, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 9,2% της εταιρείας, σύμφωνα με το έγγραφο που υποβλήθηκε στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Το μερίδιο αξίζει περισσότερα από 2,8 δισεκατομμύρια δολάρια, με βάση την τιμή κλεισίματος του Twitter την Παρασκευή.

twitter-metoxi-10

Σημειώνεται πως ο Έλον Μασκ, είναι πολύ ενεργός χρήστης στο Twitter έχοντας περισσότερους από 80 εκατομμύρια ακολούθους, εκ των οποίων πολλοί από αυτούς κατά καιρούς αναμένουν τις παρεμβάσεις του για την πορεία της αγοράς των κρυπτονομισμάτων η οποία ουκ ολίγες φορές έχει ανταποκριθεί στα tweets του.

Στα τέλη Μαρτίου, ο δισεκατομμυριούχος της Silicon Valley δήλωσε ότι σκέφτεται σοβαρά να δημιουργήσει μια νέα πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Μασκ απάντησε στην ερώτηση ενός χρήστη του Twitter για το αν θα σκεφτόταν να δημιουργήσει μια πλατφόρμα κοινωνικών μέσων που θα αποτελείται από έναν αλγόριθμο ανοιχτού κώδικα και έναν αλγόριθμο που θα έδινε προτεραιότητα στην ελευθερία του λόγου και όπου η προπαγάνδα θα ήταν ελάχιστη.

Πηγή fantomas.gr