Νέες επιθέσεις στην Οδησσό -Αναφορές για εκρήξεις στο λιμάνι

Οπως μεταδίδει το BBC, γίνονται αναφορές από τις τοπικές αρχές για νέες εκρήξεις στο λιμάνι της Οδησσού, το οποίο η Ρωσία επιδιώκει να καταλάβει, αποκόπτοντας οριστικά την Ουκρανία από τη Μαύρη Θάλασσα.

Τις εκρήξεις επιβεβαίωσε και το πρακτορείο Reuters.

Οδησσός: Βομβαρδισμοί και το πρωί της Κυριακής
Θυμίζουμε ότι χθες, το ρωσικό υπ. Άμυνας ανακοίνωσε πως πυραυλικά πλήγματα των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας κατέστρεψαν διυλιστήριο πετρελαίου και τρεις εγκαταστάσεις αποθήκευσης καυσίμων κοντά στην Οδησσό.

Σύμφωνα με το υπουργείο, οι εγκαταστάσεις χρησιμοποιούνταν από την Ουκρανία για τον ανεφοδιασμό των στρατευμάτων της κοντά στο Μικολάιβ. Ο ουκρανικός στρατός ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι οι εκρήξεις, που συγκλόνισαν το πρωί της Κυριακής την Οδησσό του ενός εκατομμυρίου κατοίκων, δεν προκάλεσαν θύματα.

«Πρόκειται για επίθεση με ρουκέτες που δεν προκάλεσε θύματα», ανέφερε σε ανακοίνωση ένας αξιωματικός της νότιας περιφερειακής διοίκησης, ο Βλαντισλάβ Ναζάροφ.

«Η περιοχή της Οδησσού αποτελεί στόχο προτεραιότητας του εχθρού. Ο εχθρός συνεχίζει την ύπουλη πρακτική του να πλήττει ευαίσθητες εγκαταστάσεις», δήλωσε ο Ναζάροφ επαναλαμβάνοντας ότι απαγορεύεται η δημοσιοποίηση οποιασδήποτε πληροφορίας για το πού σημειώθηκαν τα πλήγματα ή για τις ζημιές που προκάλεσαν.

Ουκρανός αξιωματούχος είπε ότι αυτοί οι πύραυλοι έπληξαν «κρίσιμης σημασίας υποδομή» και δεν υπήρξαν θύματα.

Η Ρωσία δήλωσε αργότερα ότι είχε βάλει στο στόχαστρο εγκαταστάσεις πετρελαίου στην περιοχή που χρησιμοποιούσε η Ουκρανία για να προμηθεύει τα στρατεύματά της.

Ουκρανία: Εκρήξεις σε Χερσώνα και Τερνόπιλ
Παράλληλα, σειρά εκρήξεων ακούστηκε στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, πόλη που έχει καταλάβει ο ρωσικός στρατός, σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ.

Υπάρχουν επίσης δημοσιογραφικές πληροφορίες για εκρήξεις στην πόλη Τερνόπιλ, στα δυτικά.

Δεν υπάρχει καμία επίσημη ανακοίνωση για τις εκρήξεις στις δύο πόλεις. Είναι αδύνατον οι πληροφορίες αυτές να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο.