Οι Ουκρανοί ανέκτησαν την περιφέρεια του Κιέβου – Οι Ρώσοι βομβάρδισαν αεροδρόμιο στην Πολτάβα

Οι δυνάμεις της Ουκρανίας ελέγχουν πλέον όλη την περιφέρεια του Κιέβου, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η υφυπουργός Άμυνας της χώρας.

Συγκεκριμένα, οι ουκρανικές δυνάμεις ανέκτησαν τον έλεγχο όλων των εδαφών της περιφέρειας του Κιέβου, ανακοίνωσε η υφυπουργός Άμυνας της Ουκρανίας Χάνα Μαλιάρ.

Οι κοινότητες «Ιρπίν, Μπούτσα, Χοστόμελ και όλη η περιοχή του Κιέβου απελευθερώθηκαν από τον εισβολέα» ανέφερε η Μαλιάρ σε ανάρτηση στο Facebook.

Όλες αυτές οι πόλεις έχουν υποστεί τεράστιες καταστροφές από τις μάχες που μαίνονταν από την αρχή της ρωσικής εισβολής, στις 24 Φεβρουαρίου.

Την περασμένη Δευτέρα οι Ουκρανοί ανακοίνωσαν ότι ανακατέλαβαν το Ιρπίν, το οποίο είχαν υπό τον έλεγχό τους οι Ρώσοι από τα τέλη Φεβρουαρίου. Σήμερα, δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου κατάφεραν να πάνε στην Μπούτσα, στην οποία απαγορευόταν η πρόσβαση στους εκπροσώπους του Τύπου εδώ και περίπου έναν μήνα.

Η ουκρανική κυβέρνηση εκτιμά ότι οι ρωσικές δυνάμεις «αποχωρούν ταχέως» από τις περιφέρειες του Κιέβου και του Τσερνίχιφ, στα βόρεια της Ουκρανίας, με στόχο να ανασυνταχθούν στα ανατολικά και τα νότια.

Ένα αεροδρόμιο και μια αποθήκη καυσίμων καταστράφηκαν σε αεροπορική επιδρομή στην πόλη Μίρχοροντ

Ένας διάδρομος προσγείωσης αεροδρομίου και μια αποθήκη καυσίμων υπέστησαν ζημιές κοντά στην πόλη Μίρχοροντ, στην περιφέρεια της Πολτάβας, στην Ουκρανία, από ρωσική αεροπορική επιδρομή.

Την πληροφορία αυτή ανέφερε ο κυβερνήτης της περιφέρειας, Ντμίτρο Λούνιν, σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο.