Χοντορκόφσκι: Ο Πούτιν δεν θα σταματήσει στην Ουκρανία – Θα επιτεθεί και σε χώρα του ΝΑΤΟ

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα βάλει στην άκρη τις επεκτατικές βλέψεις του μετά τον εισβολή στην Ουκρανία. Αυτό πιστεύει ο Μιχαήλ Χοντορκόσφκι, εξόριστος αντίπαλος του Ρώσου δικτάτορα.

Ο Χοντορκόφσκι ήταν επικεφαλής της εταιρείας πετρελαίου «Yukos» και ένας από τους ισχυρότερους ολιγάρχες μέχρι το 2003, όταν καταδικάστηκε σε δέκα χρόνια φυλάκιση.

Απελευθερώθηκε το 2013 χάρη στις διεθνείς πιέσεις που ασκήθηκανστον Πούτιν και σήμερα ζει στο Λονδίνο.

Ο Χοντορκόφσκι εκτιμά ότι ο Πούτιν θα πλήξει ακόμα και έδαφος του ΝΑΤΟ.

«Θα επιτεθεί σε χώρες του ΝΑΤΟ, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο – όχι απαραίτητα με ρουκέτες, αλλά, για παράδειγμα, με τρομοκρατικές επιθέσεις», είπε ο Ρώσος, πρώην ολιγάρχης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα DIE ZEIT».

«Στη Γερμανία πρέπει να καταλάβουν ότι ο Πούτιν και ο στενός κύκλος εξουσίας, είναι πεπεισμένοι ότι στην Ουκρανία διεξάγουν πόλεμο εναντίον των ΗΠΑ – και κατά συνέπεια εναντίον του ΝΑΤΟ», εξηγεί ο Χοντορκόφσκι.

«Εκείνο που σκέφτεται είναι: θα μείνει το ΝΑΤΟ ενωμένο αν περάσω τα σύνορα με την Πολωνία ή τις χώρες της Βαλτικής; Μπορώ να το δοκιμάσω!», λέει ο Χοντορκόφσκι. Ποια είναι η δική του εκτίμηση για τη στάση του ΝΑΤΟ; «Προσωπικά, πιστεύω ότι το ΝΑΤΟ δεν θα αντιδράσει», λέει ο Χοντορκόφσκι, «ως εκ τούτου, θα πάψει να υπάρχει. Αυτό ακριβώς θέλει ο Πούτιν».