Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Yeni Şafak: “Τα βήματα που έγιναν στην Ιστάνμπουλ είχαν αντανακλάσεις στο πεδίο”

Θετικές αποφάσεις υπάρχουν από τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκαν στην Türkiye την προηγούμενη ημέρα, η Ρωσία αποφάσισε να αποσύρει τη στρατιωτική της παρουσία σε ορισμένες περιοχές της Ουκρανίας. Η διοίκηση της Μόσχας, αποφάσισε να αποσύρει τον στρατό της από το Τσερνόμπιλ και κήρυξε κατάπαυση του πυρός στην Μαριούπολη για την εκκένωση των αμάχων.

 

Hürriyet: “Ελπιδοφόρο μήνυμα από τον Λαβρόφ”

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε ότι θεωρούν θετική εξέλιξη τις διαπραγματεύσεις στην Türkiye μεταξύ των ρωσο-ουκρανικών αντιπροσωπειών. Ο Λαβρόφ θεώρησε σημαντική πρόοδο το γεγονός ότι οι Ουκρανοί διαπραγματευτές επιβεβαίωσαν την ανάγκη διασφάλισης του μη πυρηνικού καθεστώτος της χώρας τους και εκτός του πλαισίου του ΝΑΤΟ.

 

Star: “Ευχαριστώ από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) στην Türkiye”

Τα Ηνωμένα Έθνη ευχαρίστησαν την Türkiye για τις προσπάθειές της να επιτύχει ειρήνη στον πόλεμο Ουκρανίας-Ρωσίας. Ο εκπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Στέφαν Ντουζάρικ δήλωσε ότι ελπίζουν οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου να είναι επιτυχείς και είπε:

«Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στην Türkiye για τις προσπάθειές της».

 

Vatan: “Ο στόλος A400M της Türkiye ολοκληρώθηκε”

Ολοκληρώθηκε ο στόλος A400M που αυξάνει τις τακτικές και μεταφορικές δυνατότητες των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων. Το 10ο και τελευταίο στρατιωτικό μεταφορικό αεροσκάφος που κατασκευάστηκε στο πλαίσιο του Έργου A400M, στο οποίο η Türkiye είναι εταίρος, εντάχθηκε στο στόλο των ΤΕΔ.

 

Haber Türk: “Ο Ταχά Ακγκιούλ έγινε πρωταθλητής Ευρώπης για 9η φορά”

Ο Ολυμπιονίκης εθνικός παλαιστής Ταχά Ακγκιούλ πρόσθεσε ένα νέο βραβείο στη συλλογή μεταλλίων στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και κέρδισε το 9ο χρυσό του μετάλλιο στην Ουγγαρία. Ο Τούρκος παλαιστής στα 125 κιλά στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης, κέρδισε με 5-2 τον Γεωργιανό αντίπαλό του Geno Petriashvili και αναδείχθηκε Πρωταθλητής Ευρώπης.