Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Star: “Ερντογάν: Η ειρήνη και η κατάπαυση του πυρός πρέπει να καθιερωθούν το συντομότερο δυνατό”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του κατά την έναρξη της διαπραγματευτικής συνάντησης με τις αντιπροσωπείες της Ρωσίας και της Ουκρανίας που πραγματοποιήθηκε στην Ιστανμπουλ, είπε:

«Θα είναι προς το συμφέρον όλων να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και ειρήνη το συντομότερο δυνατό. Πιστεύουμε ότι έχουμε μπει σε μια περίοδο όπου πρέπει να ληφθούν συγκεκριμένα αποτελέσματα από τις διαπραγματεύσεις”.

Sabah: “Διαδοχικές δηλώσεις των αντιπροσωπειών της Ρωσίας και της Ουκρανίας μετά την ιστορική σύνοδο κορυφής”

Μετά τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις στην Ιστάνμπουλ, η ουκρανική αντιπροσωπεία δήλωσε ότι επιμένει σε έναν όρο ασφάλειας στον οποίο η Türkiye θα είναι επίσης εγγυητής και ότι η χώρα δεν θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ. Η ρωσική αντιπροσωπεία είπε ότι κατέληξαν σε συμφωνία σε ορισμένα άρθρα και ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι οι επιχειρήσεις στο Κίεβο και στο Τσερνίχιβ θα σταματήσουν.

Hürriyet: «Είμαστε ευγνώμονες στην Türkiye»

Η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα ευχαρίστησε την Türkiye για τη φιλοξενία των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας και δήλωσε ότι η Türkiye πήρε μια ισορροπημένη και ανεξάρτητη θέση σε σύγκριση με άλλες χώρες σε αυτή τη διαδικασία.

Yeni Şafak: «Ο Ερντογάν πέτυχε, όχι η Ευρώπη»

Η ιστορική σύνοδος κορυφής στο Ντολμάμπαχτσε βρήκε μεγάλο μέρος στον παγκόσμιο Τύπο. Ο Γερμανός δημοσιογράφος Wolfram Weimer είπε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας, ο καγκελάριος της Γερμανίας, το Ισραήλ, η Ελβετία, ο Πάπας ή τα Ηνωμένα Έθνη δεν μπόρεσαν να οργανώσουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες ούτε η ΕΕ αλλά ο Ερντογάν στην Ιστάνμπουλ. Πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Ρωσία και η Ουκρανία εμπιστεύονται την Άνκαρα.

Vatan: «Η Türkiye κατέχει την τέταρτη θέση στον κόσμο στον τουρισμό»

Ο Πρόεδρος της Ομάδας Εργασίας Τουρισμού του Δημοτικού Συμβουλίου της Αντάλια, Ρετζέπ Γιαβούζ δήλωσε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού, 421 εκατομμύρια άνθρωποι συμμετείχαν στην τουριστική δραστηριότητα στον κόσμο το 2021 και ότι η Türkiye κατέλαβε την τέταρτη θέση στον κόσμο με 29,9 εκατομμύρια τουρίστες.