Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Star: Ξεκάθαρο μήνυμα Τουρκίας προς συμμάχους

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι όλοι γνωρίζουν πως η πιο σημαντική και επιτυχημένη συμμαχία στην ιστορία είναι το ΝΑΤΟ και πως για να γίνει πιο ισχυρή χρειάζεται πιο ισχυρά μέλη, τονίζοντας το εξής: «Ωστόσο οι σημερινοί άδικοι περιορισμοί εξαγωγών σε βάρος της χώρας μας από πλευράς συμμάχων, επηρεάζουν όχι μόνο την Τουρκία αλλά και το ΝΑΤΟ».

Hürriyet: Ανάρτηση που ενθουσίασε: έβγαλε φτερά το Kızılelma

Ο επικεφαλής της Baykar που παράγει μη επανδρωμένα αεροσκάφη, Σελτσούκ Μπαϊρακτάρ έκανε μια νέα ανάρτηση σχετικά με το κέντρο παραγωγής. Η ανάρτηση περιλάμβανε νέες εικόνες του μη επανδρωμένου μαχητικού αεροσκάφους Kızılelma στις οποίες φαίνεται ότι του τοποθετήθηκαν φτερά. Η πρώτη δοκιμαστική πτήση του Kızılelma προγραμματίζεται για το 2023.

Yeni Şafak: Υπό προστασία είδη σπόρων, φυτών και ζώων της Ανατολίας

Το Υπουργείο Γεωργίας και Δασών εκτελεί έργα για την διαφύλαξη της βιοποικιλότητας. Στο πλαίσιο αυτό είδη σπόρων, φυτών και ζώων της Ανατολίας φυλάσσονται σε 32 τράπεζες γονιδίων. Στις τράπεζες γονιδίων υπάρχουν 318 χιλιάδες υλικά.

Sabah: Η διπλωματία ειρήνης της Τουρκίας θα παρουσιαστεί διεθνώς με αυτό το βιβλίο

«Η συμβολή της Τουρκίας στη Σταθερότητα: Πολύπτυχη Διπλωματία για την Ειρήνη». Αυτός είναι ο τίτλος βιβλίου που αναφέρεται στις διπλωματικές επαφές του Προέδρου της Δημοκρατίας για τον τερματισμό της κρίσης μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας. Ο ΠτΔ Ερντογάν στον πρόλογο σημειώνει τα εξής: «Σε αυτή τη διαδικασία φάνηκε για μία ακόμη φορά το μέγεθος της καταστροφής που μπορεί να προκαλέσει ακόμα και το παραμικρό πρόβλημα που αγνοείται. Αυτός ο πόλεμος παράλληλα έδειξε ξανά την πραγματικότητα ότι οι διεθνείς δομές που έχουν σχηματιστεί για την προστασία της ασφάλειας και της σταθερότητας οφείλουν να είναι πιο αποτελεσματικές και να κάνουν αποφασιστικές κινήσεις».

Haber Türk: Στην Ιστάνμπουλ θα πραγματοποιηθούν οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο ΠτΔ Ερντογάν υπογράμμισε την ανάγκη να εγκαθιδρυθεί το συντομότερο δυνατό η εκεχειρία και η ειρήνη μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας και να βελτιωθεί η ανθρωπιστική κατάσταση στην περιοχή, τονίζοντας ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να συμβάλλει με κάθε τρόπο σε αυτή τη διαδικασία. Κατά την συνομιλία συμφωνήθηκε η επόμενη συνάντηση των αντιπροσωπειών Ρωσίας και Ουκρανίας να πραγματοποιηθεί στην Ιστάνμπουλ.