Παναγιωτόπουλος: «Οι μεγάλες νίκες ήλθαν όταν είμαστε όλοι ενωμένοι»

«Μπορούμε όμως να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση από το παράδειγμα των Αγωνιστών του 1821», σημείωσε μεταξύ άλλων ο υπουργός

Στην ανάγκη ενότητος από όλους τους Έλληνες αναφέρθηκε ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Νικόλαος Παναγιωτόπουλος, με δήλωσή του μετά το πέρας της μεγαλειώδους παρελάσεως για την Εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει με έμφαση, ότι η Ελλάδα είναι «απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό από όπου και αν προέρχεται».

Στη δήλωσή του, μεταξύ άλλων, ο ΥΕΘΑ τόνισε τα εξής:

«…Στις μέρες μας αντιμετωπίζουμε μια πλειάδα πολύ επικίνδυνων και σύνθετων προκλήσεων, κρίσεις αλλεπάλληλες, κρίσεις που απαιτούν δύναμη και ανθεκτικότητα προκειμένου να τις αντιμετωπίσουμε επιτυχώς.

Μπορούμε όμως να αντλήσουμε δύναμη και έμπνευση από το παράδειγμα των Αγωνιστών του 1821. Οφείλουμε, δεν έχουμε άλλη επιλογή, να παλέψουμε και να υπερνικήσουμε τις προκλήσεις μαζί με τους συμμάχους μας. Οφείλουμε να αντέξουμε γιατί είμαστε Έλληνες.

Είμαστε απέναντι σε κάθε αναθεωρητισμό απ’ όπου κι αν αυτός προέρχεται. Είμαστε υπέρ της εδαφικής κυριαρχίας και ανεξαρτησίας κάθε χώρας. Ας αντλήσουμε λοιπόν, έμπνευση από τους Αγωνιστές του 1821 κι ας έχουμε πάντα στο μυαλό μας ότι οι μεγάλες νίκες ήρθαν όταν ήμαστε ενωμένοι, ενώ οι μεγάλες ήττες ήρθαν στην ιστορική μας διαδρομή, όποτε μαλώναμε.

Θα ήθελα επιπλέον, να δώσω θερμά συγχαρητήρια σε όλο το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων γιατί με αίσθηση καθήκοντος και επαγγελματισμό, ανταπεξέρχονται στην αποστολή τους και παρέχουν Ασφάλεια σε όλο τον Ελληνικό Λαό και παράλληλα να θυμίσω ότι το καθήκον μας να αγωνιζόμαστε, να παλεύουμε για ακόμα μεγαλύτερη συνολική αναβάθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, διότι μόνο έτσι η Ελλάδα θα είναι ικανή, μαζί με τους συμμάχους της, να υπερασπίζεται τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και τα Εθνικά μας Δίκαια…».

Ο Ν.Παναγιωτόπουλος εκπροσώπησε σήμερα την κυβέρνηση στην παρέλαση για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, την οποία παρακολούθησε η Προέδρος της Δημοκρατίας κ.Κατερίνα Σακελλαροπούλου, όπως επίσης και η Υπουργός Αμύνης της Γαλλίας Φλωράνς Παρλύ, ο Υπουργός Αμύνης της Κύπρου Χαράλαμπος Πετρίδης. Παρέστησαν επίσης ο ΥΦΕΘΑ Νικόλαος Χαρδαλιάς, οι Αρχηγοί ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Χαράλαμπος Λαλούσης, ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, οι Αρχηγοί των Σωμάτων Ασφαλείας, εκπρόσωποι κομμάτων, βουλευτές, στελέχη της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοικήσεως, της Εκκλησίας και άλλοι.