Ρωσία: Άφαντος ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας από τις 11 Μαρτίου

Όπως παρατηρούν ουκρανικά ΜΜΕ, ο υπουργός Άμυνας δεν έχει εμφανιστεί τις 12 από τις 28 ημέρες που μαίνεται ο πόλεμος στην Ουκρανία. Το γεγονός προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση, αφού ο Σοϊγκού είναι άνθρωπος ιδιαίτερα ενεργός με τα ΜΜΕ, καθώς μέχρι πρότινος εμφανιζόταν συχνά.

Μέχρι τις 11 Μαρτίου και από την έναρξη της ρωσικής εισβολής εμφανιζόταν καθημερινά.

Τα ουκρανικά ΜΜΕ επικαλούνται πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες η υγεία του υπουργού είναι επιβαρυμένη, καθώς έχει καρδιακά προβλήματα.

Η τελευταία φορά που αναφέρθηκε η παρουσία του ήταν στις 18 Μαρτίου, όταν συμμετείχε σε συνάντηση με τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν σχετικά με την εισβολή στην Ουκρανία, ωστόσο στη δημοσιότητα δεν δόθηκαν φωτογραφίες ή βίντεο.

Όπως είναι επόμενο, η απουσία του ισχυρού άνδρα της ρωσικής κυβέρνησης και επικεφαλής, ουσιαστικά, της εισβολής στην Ουκρανία έχει πυροδοτήσει διάφορες εικασίες και σενάρια.

Παράλληλα, μεγάλη αίσθηση είχε προκαλέσει και το γεγονός ότι η κόρη του υπουργού, η 31χρονη Ξένια, είχε εμφανιστεί πρόσφατα με… τα χρώματα της ουκρανικής σημαίας, παρότι ο πατέρας της ηγείται της εισβολής. Μάλιστα, στο τελευταίο της βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα υποδηλώνει πως ανησυχεί για τη σφαγή που εξαπέλυσαν οι Ενοπλες Δυνάμεις της χώρας της.

Στο στόχαστρο οι υπεύθυνοι για την αποτυχία της εισβολής

Η ρωσική εισβολή στη γείτονά της κρίνεται από αναλυτές μέχρι στιγμής αποτυχημένη, αφού οι Ρώσοι μετράνε βαριές απώλειες -πάνω από 10.000 στρατιώτες-, ενώ δεν έχουν καταφέρει να καταλάβουν κανένα μεγάλο αστικό κέντρο.

Ως εκ τούτου, θεωρείται ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν μπορεί να έχει αρχίσει «εσωτερικές εκκαθαρίσεις» των υπευθύνων για αυτή την αποτυχία, με τον επικεφαλής του υπουργείου Άμυνας, όπως είναι επόμενο, να θεωρείται ένας από τους πρώτους «στόχους».