Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Hürriyet: “Καλίν: Δεν θα υπάρξουν νικητές σε αυτόν τον πόλεμο”

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας Ιμπραχίμ Καλίν σχετικά με τον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, είπε:

“Δεν θα υπάρξει νικητής σε αυτόν τον πόλεμο. Ο κόσμος δεν μπορεί να αντέξει άλλους 2,3 ψυχρούς πολέμους”.

Τονίζοντας ότι η Τουρκία καταβάλλει προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου, ο Καλίν είπε:

“Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σε στενή επαφή τόσο με τη ρωσική όσο και με την ουκρανική πλευρά”.

 

Star: “Υποστήριξη για τη μεσολάβηση της Τουρκίας από την Ιταλία”

Σε δήλωση σχετικά με τη διπλωματία που ασκεί η Τουρκία λόγω του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Λουίτζι Ντι Μάιο δήλωσε ότι υποστηρίζουν πλήρως αυτό το διαμεσολαβητικό έργο. Ο Ντι Μάιο τόνισε ότι η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα για τον διάλογο με στόχο να φέρει τα μέρη σε μια ειρηνευτική συμφωνία.

 

Haber Türk: “63 νέοι ερευνητές έρχονται στην Τουρκία”

Ο υπουργός Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Μουσταφά Βαράνκ δήλωσε ότι 63 νέοι ερευνητές, εκ των οποίων 47 Τούρκοι, θα συνεχίσουν τις σπουδές τους στην Τουρκία με τα προγράμματα αντίστροφης «διαρροής εγκεφάλων» του Συμβουλίου Επιστημονικής και Τεχνολογικής Έρευνας της Τουρκίας (TÜBİTAK). Ο Βαράνκ είπε:

“Έτσι, θα ενισχύσουμε περαιτέρω το οικοσύστημα της επιστήμης και καινοτομίας της χώρας μας”.

 

Vatan: “Η τουρκική αμυντική βιομηχανία στην έκθεση στη Ντόχα”

Η «Διεθνής Έκθεση και Διάσκεψη Θαλάσσιας Άμυνας της Ντόχα (DIMDEX 2022)» ξεκίνησε χθες στο Κατάρ. Στο πλαίσιο της DIMDEX 2022, θα εκτεθούν για 3 ημέρες τα προϊόντα περισσότερων από 200 εταιρειών από 20 χώρες, συμπεριλαμβανομένων 32 εταιρειών από την τουρκική αμυντική βιομηχανία. Τα περίπτερα των τουρκικών εταιρειών που συμμετέχουν στην έκθεση παρακολουθούνται με ενδιαφέρον από αντιπροσωπείες διαφόρων χωρών.

 

Yeni Şafak: “Η Κόνια επιλέχθηκε ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αθλητισμού για το 2023”

Η Κόνια ανακηρύχθηκε Παγκόσμια Πρωτεύουσα Αθλητισμού του 2023 από την Ευρωπαϊκή Αθλητική Ομοσπονδία Πρωτευουσών και Πόλεων (ACES Europe). Η Κόνια έγινε η πρώτη πόλη στην Τουρκία που έλαβε τον τίτλο της «Παγκόσμιας Πρωτεύουσας των Αθλητισμού», ενός από τους πιο διάσημους αθλητικούς τίτλους σε παγκόσμια κλίμακα και η δεύτερη πόλη στην Ευρώπη μετά τη Μαδρίτη, την πρωτεύουσα της Ισπανίας.