Πόλεμος στην Ουκρανία: «Όχι» Φλώρου στην αποστολή ελληνικών S-300 στο Κίεβο

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος διέψευσε τις πληροφορίες ότι η Ελλάδα ενδέχεται να αποστείλει στην Ουκρανία αντιαεροπορικά συστήματα προκειμένου να ενισχύσει την άμυνα του Κιέβου απέναντι στη ρωσική εισβολή.

Τις τελευταίες ημέρες διακινούνταν διάφορα σενάρια για μεταφορά στην Ουκρανία ρωσικών αντιαεροπορικών συστημάτων με τα οποία είναι εξοικειωμένος ο στρατός του Βολοντίμιρ Ζελένσκι όπως τα ρωσικής κατασκευής TOR M1,, τα OSA AK ή ακόμη και τα S-300.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ ερωτήθηκε αν μελετάται το σενάριο της μεταφοράς ελληνικών αντιαεροπορικών συστημάτων S-300 στην Ουκρανία.

«Φυσικά και δεν εξετάζεται κανένα απολύτως ενδεχόμενο παραχωρήσως ή διαθέσεως οπλισμού το οποίο αδυνατίζει την άμυνα της χώρας» απάντησε ο κ. Φλώρος.

Η δήλωση έγινε κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης – παραλαβής καθηκόντων του διοικητή της 1ης ΣΤΡΑΤΙΑΣ/EU-ΟHQ «Αχιλλέας», από τον αντιστράτηγο Πέτρο Δεμέστιχα στον αντιστράτηγο Άγγελο Χουδελούδη, η οποία πραγματοποιήθηκε στο στρατόπεδο «Στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα» στην Λάρισα.