Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Sabah: “Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν-Πούτιν”

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Τονίζοντας ότι η επίτευξη συναίνεσης σε ορισμένα θέματα μπορεί να απαιτήσει συνομιλίες σε επίπεδο ηγετών, ο Ερντογάν επανέλαβε την πρότασή του να φιλοξενήσει τον Πούτιν και τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Ιστανμπουλ ή στην Άνκαρα.

Hürriyet: “ Τσαβούσογλου: Οι ελπίδες μας για την κατάπαυση του πυρός έχουν αυξηθεί”

Ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τον υπουργό Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα στο Λβιβ της Ουκρανίας, την οποία επισκέφθηκε μετά την επίσκεψή του στη Μόσχα. Στη δήλωσή του μετά τη συνάντηση, ο Τσαβούσογλου επεσήμανε ότι οι ελπίδες για κατάπαυση του πυρός έχουν αυξηθεί.

Star: “Κουλέμπα: Το θάρρος σας αποδεικνύει ότι η Τουρκία είναι ενεργός παίκτης”

Ο Ουκρανός υπουργός Εξωτερικών Ντμίτρο Κουλέμπα λέγοντας ότι θέλουν να δουν την Τουρκία ανάμεσα στις εγγυήτριες χώρες για τη λύση του πολέμου Ρωσίας-Ουκρανίας, ευχαρίστησε τον Υπουργό Τσαβούσογλου για τις προσωπικές του προσπάθειες και είπε:

“Η αποφασιστικότητα, το θάρρος και η προσωπική σας επίσκεψη αποδεικνύουν ότι η Τουρκία είναι ενεργός παίκτης”.

Yeni şafak: “Οι οικογενειακοί ακόλουθοι θα υπάρξουν σε μέρη όπου ζει η τουρκική κοινωνία”

Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών, Ντεριά Γιανίκ δήλωσε ότι η τουρκική κοινωνία έχει προβλήματα επιμέλειας στο εξωτερικό ειδικά στην Ευρώπη και είπε:

«Θέλουμε να υπάρχουν οικογενειακοί ακόλουθοι όπου ζει η τουρκική κοινωνία».

Habertürk: “Έπαινος από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας στην Τουρκία για την υγεία των προσφύγων”

Ο Διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ευρώπη, Χανς Κλουγκ είπε ότι ο λόγος για τον οποίο επέλεξαν την Ιστάνμπουλ για τη Συνάντηση Υψηλού Επιπέδου της Ευρωπαϊκής Περιφέρειας για τη Μετανάστευση και την Υγεία ήταν ότι η Τουρκία παρέχει ίσες υπηρεσίες υγείας σε όλους τους πρόσφυγες χωρίς διακρίσεις.