Πόλεμος στην Ουκρανία: Κυρώσεις του Πούτιν σε Μπάιντεν, Μπλίνκεν, Κλίντον

Κυρώσεις στον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν και στον υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επέβαλε η Ρωσία σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Rianovosti.

Κυρώσεις επιβλήθηκαν και στη Χίλαρι Κλίντον, αναφέρει το Sputnik που αναφέρει ότι στον κατάλογο των κυρώσεων περιλαμβάνονται και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ακόμη σε κυρώσεις υπόκεινται ο Διευθυντής της CIA, Ουίλιαμ Μπερνς, η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζεν Ψάκι και ο γιος του Τζο Μπάιντεν, Χάντερ.

To Cnn αναφέρει ότι στη ρωσική λίστα κυρώσεων βρίσκονται ακόμη ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν  αλλά και ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, Μαρκ Μίλεϊ.

Ουσιαστικά η Ρωσία εμποδίζει την είσοδο στη χώρα στον Αμερικανό πρόεδρο κι άλλους 12 αξιωματούχους.

«Θέλω να ευχαριστήσω τη Ρωσική Ακαδημία γι αυτό το βραβείο», έγραψε η Χίλαρι Κλίντον στον λογαριασμό της στο Twitter και δημοσίευσε τη λίστα με τα ονόματα των Αμερικανών αξιωματούχων.

Σε δήλωση που εξέδωσε σήμερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών είπε ότι αυτή η κίνηση έρχεται ως απάντηση σε μια «σειρά πρωτοφανών κυρώσεων» που περιλαμβάνουν την απαγόρευση εισόδου ανώτατων ρωσικών κυβερνητικών αξιωματούχων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Ως εκ τούτου, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν προστέθηκαν στη «λίστα» της Ρωσίας ως αμοιβαίο μέτρο.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών η Ρωσία σκοπεύει να επεκτείνει τη λίστα των αμερικανικών κυρώσεων στο εγγύς μέλλον.Πηγή fantomas.gr