Δείτε τι γράφει σήμερα ο Τουρκικός Τύπος

Star: ” Πρόεδρος Ερντογάν: Καταλήξαμε σε συμφωνία”

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς στο Προεδρικό Συγκρότημα, δήλωσε:

“Λαμβάνοντας μέτρα για την ευρωπαϊκή ασφάλεια, συμφωνήσαμε να επιταχύνουμε τις διπλωματικές προσπάθειες για λύση σχετικά με τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας”.

Ενώ ο Γερμανός καγκελάριος είπε:

«Μοιραζόμαστε τις ίδιες απόψεις με τον πρόεδρο Ερντογάν σχετικά με τις ανησυχίες για τις επιθέσεις. Πρέπει να επιτευχθεί η κατάπαυση του πυρός το συντομότερο δυνατό».

Hürriyet: “Ο Κουλέμπα ευχαρίστησε την Τουρκία”

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ουκρανό ομόλογό του Ντιμίτρο Κουλέμπα είχε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Στο μήνυμα του μέσω Twitter ο Ουκρανός ΥΠΕΞ μετά τη συνάντηση σημείωσε τα εξής:

“Είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για την αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες στιγμές”.

Sabah: “Κρίσιμη επίσκεψη από τις ΗΠΑ”

Μετά την είδηση ότι ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Άνκαρα Τζέφρι Φλέικ στην ομιλία του έδειξε την Τουρκία σε 5.000 αμερικανικές εταιρείες που ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία, ο Μάιρον Μπρίλιαντ, Αντιπρόεδρος του Εμπορικού Επιμελητηρίου των ΗΠΑ, θα επισκεφθεί την Τουρκία αυτή την εβδομάδα, εκπροσωπώντας αμερικανικές εταιρείες.

Habertürk: “Ολοκληρώθηκε η πρώτη εξαγωγή αρμάτων της Τουρκίας”

Ο Γενικός Διευθυντής της εταιρείας FNSS, Ναΐλ Κουρτ δήλωσε ότι έχουν ξεκινήσει την παράδοση των τανκς Kaplan MT που παράγεται για την Ινδονησία και ότι το πρώτο πακέτο του έργου θα ολοκληρωθεί φέτος.

Yeni şafak: “TOGG: Πήραμε τη θέση μας στην 6η σειρά στις 20 κορυφαίες μάρκες”

Στη δήλωση που έγινε στον λογαριασμό των μέσων κοινωνικής δικτύωσης της εγχώριας αυτοκινητοβιομηχανίας TOGG, σημειώθηκαν τα εξής:

«Καταλάβαμε τη θέση μας στην 6η σειρά στη λίστα με τις 20 καλύτερες μάρκες που ορίστηκαν από το περιοδικο Exhibitor μεταξύ 2.300 συμμετεχόντων».