Προειδοποίηση Ζελένσι στο ΝΑΤΟ: «Θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικοί πύραυλοι στα σπίτια πολιτών των χωρών σας»

Σε μια δραματική προειδοποίηση προς τις χώρες του ΝΑΤΟ προχώρησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι στο τέλος της 18ης ημέρας της ρωσικής εισβολής στην χώρα του.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε νέα του βίντεο στο Facebook που ονόμασε «ο δικός μας πόλεμος για τη ζωή», ισχυρίστηκε ότι ήταν «θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικοί πύραυλοι… στα σπίτια πολιτών των χωρών του ΝΑΤΟ».

Στην καθημερινή του ομιλία προς τον λαό της Ουκρανίας και τον ευρύτερο κόσμο, ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι οι προσπάθειες του για συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, συνεχίζονται και πως καθημερινά γίνονται βιντεοκλήσεις μεταξύ εκπροσώπων και των δύο χωρών.

«Η αντιπροσωπεία μας έχει ένα σαφές καθήκον – να κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει μια συνάντηση των προέδρων», είπε ο Ζελένσκι. «Η συνάντηση που είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος περιμένει», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψή του στο νοσοκομείο για να εμψυχώσει τους τραυματίες Ουκρανούς, σημειώνοντας πως και οι Ρώσοι τραυματίες λαμβάνουν «την ίδια περίθαλψη».